Slušaj vest

Dvojica rukometnih sudija iz Srbije doživotno su suspendovani jer su u čestvovali u nameštanju mečeva. Arbitri Aleksandar Pandžić i Ivan Mošorinski nikada više neće deliti pravdu na EHF aktivnostima.

Kako prenosi portal „Hand news“, Aleksandar i Ivan više neće moći da sude evropske kupove pod okriljem EHF, kao ni Evropska prvenstva, a sada se postavlja pitanje da li će ih Rukometni savez Srbije suspendovati u domaćim takmičenjima nakon što je Izvršni komitet EHF već doneo odluku o njihovoj budućnosti.

Navodno, Pandžić i Mošorinski su učestvovali u nameštanju utakmica i zbgo toga su kažnjeni sa po 2.000 evra, Izvršni komitet EHF zatražio je još oštrije sankcije ka srpskim arbitrima. Zbog toga što su propustili priliku da sarađuju u istrazi, a zatim se nisu ni pojavili kako bi svedočili o kontroverznim dešavanjima, obojica su završili sudijske karijere na međunarodnom nivou.

Pandžić i mošorinski su već godinama među najboljim srpskim sudijama, a u elitnom rangu srpskog rukometa čine tandem kojem su često bili povereni i najvažniji mečevi. Nije retkost da sude Vojvodini, Partizanu, Crvenoj zvezdi i ostalim najboljim srpskim timovima, a u oktobru 2022. godine sudiji su i derbi Zvezde i Partizana. Prethodne sezone delili su pravdu na utakmici Vojvodina - Metaloplastika u šestom kolu domaćeg prvenstva, što je u tom trenutku bio najveći derbi srpskog rukometa.

Bonus video:

MONDO Ivan Mićić za MONDO