"Najzarazniji" osmeh odlazi u istoriju: Dobio otkaz u Formuli 1, a poslednji krug bi mogao sve da promeni

Danijel Rikardo više neće voziti za RB u Formuli 1, a najverovatnije je to i kraj njegove karijere u ovom sportu.

YURI KOCHETKOV/EPA

Australijski vozač Danijel Rikardo dobio je otkaz u Formuli 1, pošto je njegova ekipa RB odlučila da poslednjih šest trka sezone isprobaju novog vozača. Danijel Rikardo je to naravno znao i uoči Velike nagrade Singapura prethodnog vikenda, koju je završio poslednjeplasirani, ali interesantno je da je u finalnom krugu postavio najbrže vreme i tako je osvojio bod.

Ujedno, "skinuo" je bod osvajaču trke Landu Norisu, a s obzirom na malu bodovnu razliku između njega i vodećeg u šampionatu Maksa Ferstapena (52 boda), na kraju bi čak moglo da se ispostavi da je odlučio prvaka. Čak se i Ferstapen zahvaljivao svom bivšeg kolegi iz Red Bula, koga su inače mnogi i videli na mestu Serhija Pereza ove sezone, ali se to na kraju nije dogodilo i najverovatnije je da Rikarda više nećemo gledati u "najbržem cirkusu".

Pogledajte njegovu reakciju nakon trke u Singapuru, kada je uprkos uplakanim očima pokušavao da "razvuče" onaj svoj prepoznatljivi osmeh po kome će ga zauvek pamtiti u Formuli 1:


Danijel Rikardo, poznat i po nadimku "Jazavac medojed", inače do sada je odvezao 258 trka u Formuli 1 i ostvario je osam pobeda, uz ukupno 32 podijuma. Poslednji trijumf imao je u Meklarenu 2021. godine u Emilio Romanji. Počeo je inače kao test-vozač Red Bula, pa je bio u HRT-u, Toro Rosu, Red Bulu, Renou, Meklarenu, Alfa Tauriju i na kraju je vozio za RB.

U toj ekipi do kraja sezone menjaće ga Lajam Loson, mladi vozač sa Novog Zelanda koji je već vozio u Formuli 1 za Alfa Tauri, baš umesto Rikarda koji je tada imao prelom šake.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

F1, A1  Privatna arhiva