Haos na derbiju, Španac ujeo Terzića nasred meča: Treneri se pljuvali i vređali, na kraju će sve na sud!

Na meču Visle i Kjelcea videli smo mnogo toga. Ukupno 21 isključenje, crveni i plavi karton, a sve će se završiti na sudu.

@RasmusBoysen92/X

"Sveti rat" zovu u Poljskoj derbije između Kjelcea i Visle iz Plocka u rukometu, a sada smo videli i zašto. Posle meča u prvenstvu koji se završio pobedom Visle 29:25 (18:14) izbila je drama. Prvo je na samom meču španski defanzivni specijalac Horhe Makeda ugrizao Mirsada Terzića, a onda smo videli i dramu između dva trenera. 

Na pres konferenciji trener Visle Ćavi Sabate je optužio legendarnog Talanta Dušebajeva da je pljunuo ispred njega, a onda se javio i Dušebajev. Legendarni Kirgiz je rekao da mu je Sabate rekao da je "j*beni Kinez". Takođe Kjelce je u saopštenju naveo da su navijači Visle vređali igrače Kjelcea na rasnoj osnovi. Pogledajte momenat kada je Horhe Makeda ugrizao za rame Mirsada Terzića: 

"U nedeljnom meču između Visle i Kjelcea koji se završio pod jakim emocijama Talant Dušebajev je otkrio da ga je trener domaćina nazvao "j*benim Kinezom". Nervi i emocije su bili tu od samog početka meča, što je jasno kada se vidi da su dosuđenja 21 isključenja, da je pokazao jedan crveni i jedan plavi karton.  Posle meča smo videli velike kontroverze, treneri Talant Dušebajev i Ćavi Sabate su imali verbalni okršaj. Takođe u nedelju navijači iz Plocka su stalno napadali igrače Kjelca i vređali ih na rasnoj osnovu. Tomaš Gembala i Dilan Nai su morali da se susretnu sa time posle utakmice. Kao klub želimo da navedemo da su napadi na rasnoj i etničkoj osnovi neprihvatljivi u profesionalnom sportu na najvišem nivou. Sport treba da ujedinjuje, a ne da produbljuje razlie. Tražićemo detaljno objašnjenje od nadležnih organa", navodi se u saopštenju Kjelcea.

Za saopštenje nije ostala dužna ni druga ekipa! "Visla više od 60 godina gaji vrednosti jednakosti, poštovanja za sve, bratstva, tolerancije, poštovanja pravila i fer pleja. U našoj filozofiji svaki igrač, trener, asistent ostaje pod zaštitom. Ove vrednosti su bitnije od boje kože, porekla ili religije. Kao što možete videti deveti poraz Kjelcea pod Dušebajevom i peti uzastopni protiv nas je generisao emocije koje su neprihvatljive. Mi se čvrsto protivimo uvredama upućenim našem klubu. Svaki pokušaj da se pažnja preusmeri sa našeg sportskog rezultata će biti detajno analiziran. Zato tražimo od medija da nas zaštite i da nam se jave sa svim uvredama koje su upućene nama. To će biti osnov za analizu na sudu", navodi se u saopštenju Visle. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Vojvodina - Nekse rukomet  Arena 2 Premium