Slušaj vest

Moraće Španija da se okrene novim snagama! Nakon što je posle povrede pred Olimpijske igre Đoan Kaneljas verovatno završio sa reprezentacijom, sada je to zvanično uradio i iskusni 36-godišnji desni bek Horhe Makeda. Sjajni defanzivac bio je jedan od ključnih igrača Španije u pohodu na bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu, a posle desete medalje u reprezentativnom dresu sada je rekao da je dosta. 

Sa Španijom je uzeo deset medalja na velikim takmičenjima, a možda i najveće su dve bronze sa Olimpijskih igara u Tokiju i Parizu, Na Svetskom prvenstvui ima zlato na domaćem terenu 2013. godine, kao i bronze 2011. u Švedskoj, 2021. u Egiptu i 2023. u Poljskoj i Švedskoj. Bio je prvak Evrope 2020, a ima dva srebra 2016. i 2022. kao i bronzu 2014. sa EP.

Karijeru je počeo u Barseloni, ali tu nije dobio pravu šansu pa je posle Alsobendasa i Aragona otišao u Nant. Sa Vardarom je osvojio Ligu šampiona, pa je igrao za Pik Seged, Vesprem i ponovo za Nant pre nego što je na početku ove sezone potpisao za Kjelce.

FRIEDEMANN VOGEL/EPA, MIGUEL GUTIERREZ/EFE Horhe Makeda

(МONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Arenasport/printscreen Vojvodina rukomet