"Otpisani" pobedio u Meksiku: Kuva u borbi za titulu Formule 1, Noris sve bliži Ferstapenu!

Velika pobeda Karlosa Sainca u Meksiku, dok su svi gledali u Landa Norisa i Maksa Ferstapena, duo koji se bori za titulu u Formuli 1.

ALFREDO ESTRELLA / AFP / Profimedia

Vozač Ferarija Karlos Sainc pobedio je na Velikoj nagradi Meksika, odvezavši jednu od najkompletnijih trka ove sezone u Formuli 1. Blistao je budući vozač Vilijamsa tokom celog vikenda, dominirao je i u kvalifikacijama i u samoj trci, a njegovom timu je malo falilo da drugu nedelju zaredom ostvari "duplu pobedu".

Krivac što se to nije desilo je Šarl Lekler koji je u finišu počeo da gubi tempo, dok je Lando Noris vozio kao da je pitanje "života ili smrti", a kada se opasno približio vozaču iz Monaka - ponovo je kod njega proradila nervoza i praktično je sam sebe izbacio. Bolid mu je proklizao i sreća za njega da je bio toliko priseban da ne završi u ogradi, pa je tako kroz cilj prošao kao trećeplasirani.

Za njima slede dva Mercedesa - Luis Hamilton i Džordž Rasel - koji su takođe imali "otvoreni duel" i borba je pripala iskusnijem vozaču, dok je tek šesto mesto zauzeo šampion Maks Ferstapen iz Red Bula. Ipak, posle svega u Meksiku, može još da bude i zadovoljan...

Ferstapen je agresivno počeo trku i odmah se videlo da je došao samo sa ciljem da bude ispred Norisa, što se na kraju pretvorilo u preopasno trkanje. Dva puta je "skidao" Norisa sa staze, srećom je Britanac prošao bez oštećenja bolida, a Ferstapen je za to bio kažnjen sa velikih 20 sekundi kazne. I sa takvom kaznom, uspeo je da se vrati u vrh i da kao šesti prođe kroz cilj, pre Magnusena (Has), Pijastrija (Meklaren), Hilkeberga (Has) i desetoplasiranog Gaslija (Alpin).

Na četiri trke do kraja, borba za šampionsku titulu se dodatno komplikuje jer je Noris prišao Ferstapenu na deset bodova bliže. Maks vodi sa 362, Noris je na 315, Lekler na 291...

Naredna trka vozi sa na Interlagosu, čuvenoj stazi u Brazilu, već 3. novembra.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

F1, A1  Privatna arhiva