Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Adelejda pošto je bez većih problema pobedio Danila Medvedeva (6:3, 6:4), a jedino što nas je zabrinulo je povreda sa kraja prvog seta. Đoković se pri rezultatu 5:2 uhvatio za zadnju ložu posle jednog proklizavanja, odmah je tražio i medicinski tajm-aut, a sve dok lekovi protiv bolova nisu proradili - čini se da je igrao rezervisano i da nije pružao maksimum protiv Medvedeva.

Ipak, kako je i sam objasnio posle meča, kada je osetio da se mišić "zagrejao", počeo je odmah bolje da igra i lako je meč rešio u svoju korist, što je izgleda isprovociralo Danila Medvedeva.

Uoči poslednjeg servis gema za Rusa na meču (5:3 za Novaka u drugom setu), deluje kao da je Medvedev ismevao povredu srpskog tenisera. Hvatao se za zadnju ložu i pravio grimase kao da je povređen, komunicirao je sa svojim boksom, što svakako nije lepo. Jasno je da Đoković nije lažirao povredu, za šta je mnogo puta optužen u karijeri, pošto nema nikakve logike da bi to uradio dok vodi - i još tražio medicinski tajm-aut umesto da "dokrajči" protivnika!?

Medvedev se nasmejao nakon ove imitacije i čini se da to Đoković nije primetio, dok ni nekoliko minuta kasnije kada su razgovarali na mreži nije delovalo da je bilo problema između njih dvojice. Pogledajte kako je to izgledalo:

Twitter/@Stroppa_Del Medvedev

Dobro je poznato da su Novak Đoković i Danil Medvedev sjajni prijatelji, ali čini se da su Rusa ponele emocije. Mnogo puta je isticao da je Đoković za njega najveći teniser svih vremena i ružno je da mu na ovakav način "vraća", posebno ako se uzme u obzir da ga je i Novak "branio" tokom prethodne godine. Bio je na udaru zbog vojne akcije Rusije u Ukrajini i Đoković mu je prvi pružio podršku, a videćemo da li će ovakvo ismevanje pokvariti prijateljstvo.

Podsetimo, ovo je bio 13. međusobni duel Đokovića i Medvedeva, a Nole je daleko uspešniji pošto ima devet pobeda. U finalu ga čeka Sebastijan Korda, mladi američki teniser, a meč je na programu u nedelju od 8.30.