Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković pogođen je flašicom vode u glavu dok je izlazio sa terena u Rimu, nakon pobede protive Korentana Mutea. Nije bilo reči o napadu, incident se dogodio nakon što je jednom navijaču iz ranca ispala boca koja je pogodila Đokovića dok je delio autograme, ali izgleda da nisu svi mediji na svetu shvatili šta se dogodilo.

Britanski novinar Sajmon Brigs objavio je tekst o meču u Rimu, ali se iz rečenica koje je napisao teško može zaključiti da li je on uopšte gledao okršaj srpskog i francuskog tenisera. Pre svega, Brigs nije znao kome je zvonio telefon tokom meča, a zatim je pogrešno interpretirao Đokovićevu reakciju. Novak se nasmejao kada je Mute morao da otrči i isključi zvuk, a Brigs je u tom potezu video frustraciju zbog malo odigranih mečeva?!

Takođe, Britanac je zaključio da Novak Đoković nije bio dobro raspoložen još pre nego što ga je flašica udarila u glavu, iako ne postoji nikakav povod za takvu tvrdnju. Po uobičajenoj praksi Novak je nakon pobede protiv Francuza zastao pored navijača, pružio im ruku i potpisao suvenire koje su pripremili. Šta je još trebalo da uradi?

X/Martinho/Screenshot Novak pogođen flašicom u Rimu

"Čak i pre nego što mu je flaša pala na glavu, Đoković kao da nije bio baš najbolje raspoložen, jednom je neočekivano frustrirano reagovao na zvono mobilnog telefona na tribinama. Ali njegov tenis je bio na visini zadatka protiv Mutea, uprkos nedostatku mečeva u poslednje vreme. Đoković je odigrao samo 16 mečeva, dok se neki od njegovih rivala približavaju duplo većem broju od starta sezone. Pod pretpostavkom da nije ozbiljno povređen, Đoković će u trećem kolu Mastersa u Rimu, koji je poslednji veliki događaj pre Rolan Garosa, igrati protiv 32. tenisera sveta Alehandra Tabila iz Čilea", napisao je engleski novinar Sajmon Brigs.

Navijačima Novaka Đoković već je dobro poznato delo Sajmona Brigsa i malo je reći da ga uopšte ne poštuju kao novinara. Pre pet godina je britanski novinar pisao o tome kako će u budućnosti izgledati ATP lista i nigde nije bilo mesta za najboljeg svih vremena, zbog čega je morao da se pokaje. Brigs je kasnije pisao i tekst u kojem se izvinjavao jer Novaka Đokovića nije stavio među desetoricu najboljih.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Goran Ivanišević o Novaku Đokoviću MONDO/Nemanja Stanojčić