Srpski teniser Novak Đoković večeras oko 19 časova igra četvrtfinale Vimbldona protiv Holgera Runea, talentovanog tenisera iz Danske koji neodoljivo podseća na "mladog Noleta". Njih dvojica se godinama poznaju, odigrali su već nekoliko zaista sjajnih mečeva, pa tako ne sumnjamo i da će večerašnji na Centralnom terenu biti za istoriju.

Kladionice kažu da je Đoković favorit, iako i sam priznaje da koleno "nije idealno", pa tako ima i onih koji tvrde da će Rune doći do pobede. I to ne da će doći, nego oko toga nema dileme... Specijalizovani portal "Tenis.com" objavio je neverovatan tekst o meču Đokovića i Runea gde savetuje svoje čitaoce da se klade na Danca, konstatujući da je Nole stigao do osmine finala igrajući ne tako dobar tenis protiv slabih rivala.

"Đokovića su izazvali i Firnli i Popirin. Sada će Đoković igrati protiv supertalentovanog Runea u osmini finala. Ovo će biti njihov šesti okršaj, a Rune ima prednost od 3:2. Srbin nikada nije pobedio Danca bez izgubljenog seta. Takođe, mislim da klinac ima šanse da odigra tesan meč", navodi autor.

ADAM VAUGHAN/EPA Novak Đoković Popirin

"Tokom tri meča na Vimbldonu, Đoković nije odavao da ima problema nakon operacije kolena pre samo tri nedelja. Izgledao je kao i pre povrede, uz padove i uspone u igri. Pre dolaska u London, Đoković je imao skor od 18 pobeda i osam poraza, pa čak i sa tri trijumfa na Vimbldonu, njegov procenat pobeda (72,4 odsto) ove sezone njegov je najslabiji od 2006. Takođe, pali su i ostali procenti u njegoj igri, pa dobija tek 82,7 gemova na svoj servis, najmanje od 2010. Ne uspeva da dobija servis-gemove kao što je to uspevao do sada. Kada se to iskombinuje sa malim padom u snazi kada su udarci sa osnovne linije u pitanju, nije teško da se zaključi da je sada lakše ga dobiti nego ikada", poručuje se u tekstu i dodaje:

"Đoković je imao sreće da igra protiv loših tenisera, pa je i njegova igra, koja je za 3+, bila dovoljna do sada. Ali, to neće moći tako protiv Runea koji odlično servira, sve pogađa sa osnovne linije i ima ekstremno samopouzdanje. Rune je jedan od retkih koji će na meč protiv Đokovića izaći sa mišljenjem da je bolji igrač".

Nikad nije bilo lakše pobediti Novaka Đokovića, sraman tekst na Vimbldonu
Aaron Chown / PA Images / Profim 

Videćemo da li bi ovakve reči baš mogle da motivišu Novaka Đokovića, koji je najopasniji kada ne veruju u njega. Mnogo je puta do sada uspevao da iz toga izvuče dodatnu snagu, pa se nadamo da će tako biti i protiv Danca...

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Novak Đoković među navijačima

(MONDO - M.V.)