Slušaj vest

Aleks De Minor je napravio veliki uspeh na Vimbldonu, možda i najveći u karijeri kada je uspeo da savlada Artura Filsa 6:2, 6:4, 4:6, 6:3 za tri sata igre, a onda je nakon poslednjeg poena na meču uznemirio svoj boks i svoje navijače. Jedva je prišao ka mreži kako bi se pozdravio sa rivalom, a videli smo unezveren izraz na njegovom licu. Delovalo je da je povređen i da nije u najboljem stanju što je on indirektno i potvrdio. 

Kada ga je novinarka posle meča na terenu pitala za gestikulaciju i za to da li je povređen samo je rekao da će nekako uspeti da se spremi za četvrfinale. Nama je to bitno zato što upravo De Minor ide na pobednika meča između Novaka Đokovića i Holgera Runea koji počinje oko 19 časova. 

Upravo je prvo pitanje u intervjuu na terenu bilo u vezi povrede. "Ne želim o tome da pričam. Biću dobro, pronaći ću način. Hvala svima, atmosfera je bila sjajna, neverovatna. Veoma sam ponosan što sam ovde u četvrfinalu pred vama, zato hvala vam. Jedva sam čekao da pređem tu ciljnu ravninu. Definitivno sam učinio da protivniku bude mnogo teže. Srećan sam što sam prošao, a mentalno je dobro što sam uspeo da ostanem u meču", rekao je De Minor. 

Jedva je stajao na nogama De Minor, ali je uspeo da odgovori na nekoliko pitanja. Jedno od njih je bilo i to koga bi više voleo kao rivala u narednom kolu. De Minoru to nije previše bitno. "Meni je dovoljno što sam u četvrfinalu i to će mi biti dovoljno kao inspiracija i jedva čekam da počne. Ono na šta sigurno možete da računate je da ću da izađem i da dam sve od sebe", zaključio je Australijanac. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO. 

instagram/k1ngkyrg1os Novak i Nik igraju tenis