Slušaj vest

Novak Đoković je izašao na teren da igra protiv Holgera Runea, a u njegovoj loži je viđeno jednjo dobro poznato lice. Među Novakovim navijačima pojavio se Geret Bejl, a nije slučajno što je nekadašnji sjajni fudbaler tu. Bivši igrač Sautemptona, Totenhema, Real Madrida i Los Anđelesa je već neko vreme prijatelj sa najbolim teniserom ikada. 

Njihovo prijateljstvo nije počelo ni na tenisu ni na fudbalu nego na golfu i to 2023. godine kada su obojica došla na Rajder kup. Na ovom turniru održan je i Ol Star meč poznatih ličnosti na kome su igrali Đoković i Bejl, a pored njih i ostali poznati sportisti poput Andreja Ševčenka i Karlosa Sajnca. 

Dobro su se zabavili, obojica su pokazali da dobro barataju palicama za gol, a Novak se našalio na svoj račun. "Ovo je sportska veličina! Ovo je jedan od mojih najboljih udaraca ikada. Nikada nisam igrao golf pred ovoliko ljudi i s obzirom na to na kakvom sam nivou mislim da sam bio jako dobar", rekao je posle jednog od udaraca Novak. 

Upoznao se tada sa Geretom Bejlom, popričali su, a prema njegovim rečima ponudio se da Velšaninu pomogne oko teniskih veština. "Video sam ga kako udara forhende i zapravo sam mu odmah poslao poruku kada sam video taj video. Rekao sam: 'Ubijaš te forhende, baš mi se sviđa.' On je odgovorio: 'Hvala, ali se mučim sa bekendima.' Tako da sam mu rekao da mogu da mu pomognem oko toga. Sledeći put kada se vidimo radićemo na njegobom bekendu", rekao je 2023. godine Novak. 

Da li se našao u međuvremenu da radi sa Bejlom na njegovim udarcima ostaje da se vidi, ali jasno je da su Bejl i Đoković razvili veliko prijateljstvo. Pogledajte Bejla u Novakovoj loži na Vimbldonu: 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Milutin Vujičić Novak Đoković