Slušaj vest

Novak Đoković odradio je svoj deo posla i održao čas tenisa Holgeru Runeu u osmini finala Vimbldona. Pobedio je u tri seta i zakazao duel sa Aleksom de Minorom u četvrtfinalu. Nije to bilo sve, na terenu je svirao violinu, ali je posle tog divnog momenta ušao u sukob sa publikom. Tačnije, nije želeo više da ćuti.

Iznervirali su ga danski navijači koji su koristili svaki momenat da pokušaju da ga poremete. "Svi navijačima koji imaju respekt hvala što su došli ovde, njima čestitam iz dubine srca i duše. A svim onima koji su odabrali da me ne poštuju želim dooobroo veče. Laaakuuu noooć. Laaakuuuu noooć, laakuuu nooooć", rekao je Novak referišući na to dugo "uuuu" koje se čulo tokom meča.

Izazvalo je to veliku polemiku i na društvenim mrežama. Očekivano, neki su na strani srpskog igrača, neki su protiv njega i kritikuju ga. Zbog toga se javio i jedan Novakov navijač Nuno Markeš-Nuri koji je objasnio zašto se Novak toliko naljutio. "Besan je jer su njegova deca u publici i smeta mu kad pokazuju nepoštovanje pred njegovom decom. Moj izvor je direktno Marko Đoković", napisao je Nuno koji za sebe kaže i da je novinar.

Onda je ušao u dalju raspravu sa ljudima koji su pokušali da mu objasne "da je onda bolje da skloni decu iz publike". Nije se sa njima složio. "Voleo bih da su to radili dok su Federerova deca bila tu, da čujem kako bi se onda žalili. Primetili ste možda da Jelena nije dolazila na dosta slem finala kad je Novak igrao, sad mi je jasno zbog čega", poručio je Nuno.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Novak Đoković među navijačima