Slušaj vest

Novak Đoković je u četvrfinalu Vimbldona! Savladao je Holgera Runea u četvrtom kolu 6:3, 6:4, 6:2 i lakše nego što se očekivalo je izašao na kraj sa mladim Dancem koji je u prošlosti znao da ga namuči. Posle pobede nad Dancem prvo je uz pomoć reketa "odsvirao" nešto za svoju ćerku Taru na tribinama, a onda stao pred novinara.  Prvo se obratio sa komentarima o meču i istakao da ne veruje da je Holger Rune igrao najbolje što je mogao. Loše je mladi Danac započeo meč, a nakon toga nije uspeo mentalno da se vrati. 

"Veoma sam zadovoljan. Ne verujem da je igrao blizu svog najboljeg tenisa. Loš početak za njega, izgubio je prvih 12 poena i to je mentalno uticalo na njega.  Nije lako igrati na ovom terenu, stresno je. Što se mene tiče mislim da sam bio dobaar u najbitnijim trenzcuna, Stvari su mogle da se promene da nisam završio neke servis gemove, ali sve u svemu dobra igra i ja sam zadovoljan što sam sve završio u tri seta", rekao je Novak. A onda je krenuo u napad!

Imao je na kraju drugog seta sukob sa navijačima Holgera Runea koji su bili jako glasni i jako su vikali "Ruuuneeee" između poena. Iako je to navodno bilo samo navijanje za svog favorita, nisu mogli Novaka da ubede u to, 

"Svi navijačima koji imaju respekt hvala što su došli ovde, njima čestitam iz dubine srca i duše. A svim onima koji su odabrali da me ne poštuju želim dooobroo veče. Laaakuuu noooć. Laaakuuuu noooć, laakuuu nooooć", rekao je Novak referišući na to dugo "uuuu" koje se čulo tokom meča. 

EPA/Tim Ireland Novak Đoković

Novaku je novinar sugerisao da je možda to bilo samo upućeno Runeu kao podrška. Nije to prihvatio Srbin i istakao je da mu je posle toliko godina profesionalnog igranja tenisa itekako jasno kada neko pokušava da ga napadne i dekoncentriše.

"Ne, ne, to ne prihvatam, Ali to ne prihvatam, Znam da su navijali za Runea, ali ja više od 20 godina na turu i znam šta je šta. To je bio izgovor za zviždanje meni. Igrao sam u mnogo težim okruženjima, verujte mi, ne mpožete da me dotaknete", jasan je bio Novak. 

Na kraju se dotakao i narednog meča u kome će igrati sa Aleksom De Minorom. "Osećam se odlično na terenu. Dan po dan uvek imamo na čemu da radimo. Sutra ću biti na terenu sa svojim timom. Osećam se dobro, igrao sam sa Aleksom više puta. Jedan od bržih, ali ako ne i najbrži igrač na travi, ali uživaću na terenu", završio je Novak. Poslušajte njegov govor posle meča: 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Milutin Vujičić Novak Đoković među navijačima