Slušaj vest

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtvfinale Vimbldona pobedivši Holgera Runea (3:0), ali i njegovu publiku koja je prešla granicu dobrog ukusa. Pojedinci su koristili skandiranje "Ruuune", da to zamaskiraju u "buuu", što nikako nije moglo da promakne Novaku Đokoviću.

Zato je posle meča poručio da ih "šalje sve na spavanje", potom je objasnio da ima dovoljno iskustva kada zna kada neko pokušava da ga namerno ometa, dok s druge strane Holger Rune misli da preteruje. Preciznije, Danac se uopšte ne slaže s ocenom da smo čuli zviždanj: "Svi znamo šta se desilo, to je bilo moje ime. Mislim da nije odigralo bitno ulogu u meču. Bila je sjajna podrška za obojicu", pokiušao je Rune da "ubije" pitanje, ali su ga novinari vratili na to.

Tim Ireland/EPA Novak Đoković

"Novak je rekao da su navijači bili puni nepoštovanja. Zvučalo mi je kao da su vikali tvoje ime. Da li misliš da je neko od njih prešao liniju dobrog ukusa?", glasilo je novinarsko pitanje na koje je Rune ponudio nešto dugi odgovor, ponovivši praktično isto, ne misli da su vređali Đokovića.

"Sve je počelo na US Openu kada smo prvi put igrali kada je publika vikala moje ime i pomalo je zvučalo kao 'buu'. Od tada smo igrali još mnogo puta, više u Italiji i Francuskoj gde moje ime ne izgovaraju na isti nači. Sada smo u Engleskoj. Ako ne znate šta se dešava, više vam zvuči kao 'buu'. Ali, to je bilo moje ime. Svi to znamo. Ali, mislim da to nije igralo bitnu ulogu u meču. BIo je samo bolji od mene danas. Bilo da je publika bila ovakva ili onakva. Mislim da je podrška za obojicu bila sjajna. Iskreno, podržali su obojicu u dobrim poenima. Podržavali su i mene, tako da lepe scene za mene na Centralnom terenu", dodao je Danac koji je inače odmah posle meča i na društvenim mrežama poslao poruku Noletu.


Podsetimo, Novak Đoković će u četvrtfinalu Vimbldona igrati protiv Aleksa de Minora, gde će opet imati priliku da se nosi sa publikom na tribinama. Nažalost, ima i onih koji su ga već optužili da je paranoičan i umišlja, što samo može da mu posluži kao dodatna motivacija.

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Novak Đoković među navijačima

(MONDO - M.V.)