Slušaj vest

Izjava srpskog tenisera Novaka Đokovića podigla je veliku buru u javnosti. Đoković je bez ikakve zadrške odgovorio bezobraznoj publici na Vimbldonu, pošto je ceo meč protiv Holgera Runea slušao kako mu viču "buuu", krijući to navodno iza skandiranja prezimena danskog tenisera.

"Svi navijačima koji imaju poštovanja prema tenisu, hvala što su došli ovde. Njima čestitam iz dubine srca i duše. A svim onima koji su odabrali da me ne poštuju želim laaaaku noć. Laaakuuu noooć. Laaakuuuu noooć, laakuuu nooooć", rekao je Novak referišući na to dugo "buuuu" koje se čulo tokom meča, što je izazvalo podeljene reakcije javnosti, baš kao što se i očekivalo pošto se radi o njemu.

Tim Ireland/EPA Novak Đoković

Nije trebalo dugo engleskim medijima da ga "razapnu", potom ga je oštro kritikovao i crnogorski rukometaš Vladan Lipovina, dok  je sa druge strane hrvatski fudbaler Dejan Lovren stao na njegovu stranu. Nije to prvi put da je Lovren uz Đokovića, pošto nikada nije krio da je njegov navijač, a među prvima ga je podržao i tokom skandala u Australiji.

Iskusni štoper Olimpika iz Liona je u storiju podelio fotografiju Đokovića i uz emodži aplauza napisao: "Goood night. Neka si im rekao. Bravo, Nole", glasila je njegova poruka.

Podsetimo, Novak Đoković je na konferenciji za medije objasnio da će uvek tako reagovati kada neko pređe granicu dobrog ukusa, dok je sa druge strane Holger Rune pokušavao da smiri situaciju. Nije mu to baš uspelo pošto prema njegovim tvrdnjama nije bilo zvižduka.


BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Novak Đoković među navijačima

(MONDO - M.V.)