Slušaj vest

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona nakon što se Aleks de Minor povukao sa turnira, a nema sumnjeda će deo britanske publike biti protiv njega i kada protiv Lorenca Musetija bude igrao za finale. Uostalom, već smo gledali te scene - navijači su pravili haos, pa ih je branila britanska novinarka Kler Bolding, dugogodišnja protivnica Novakovih najvećih uspeha.

Britanka se prethodnih dana našla u centru pažnje - prvo je pred njom Džon Mekinro održao lekciju čitavom teniskom svetu, a zatim je i ona imala komentar, ali prilično nepristojan i neprikladan. "Malo zvuči kao da želi da na silu bude negativac, zar ne?", upitala je novinarka i potom dodala: "Na sve ima odgovor, pa čak i da su ćutali, njemu ni to ne bi bilo po volji". Ovakve reči su mnoge iznenadile, ali je ubrzo postalo jasno da Kler već godinama ne podnosi srpskgo tenisera.

Novakovi navijači brzo su pretražili društvene mreže britanske novinarke Kler Bolding i našli su veoma zanimljiv tvit od pre više od deset godina. Tačnije, sa finala Vimbldona 2014. godine, kada je Novak Đoković stigao do trofeja pobedom nad Rodžerom Federerom u pet setova. Bio je to jedan od najboljih mečeva na vimbldonu svih vremena, a Kler je bila besna što Đoković ima priliku da osvoji pehar. "Poen za titulu Đokovića. Argh!", napisala je Bolding, a poslednja reč se može tumačiti kao njen bes zbog ishoda meča.

Podsećamo, osvajanje Vimbldona davne 2014. godine najavilo je novu eru svetskog tenisa jer je Đoković u finalu Vimbldona savladao Federera, što se desilo po prvi put u njihovim karijerama. Novak Đoković je pre toga meča imao samo jednu titulu na trećem grend slemu sezone, pošto je 2011. godine savladao Rafaela Nadala.

Rodžera Federera ponovo je savladao 2015. godine, a zatim i 2019. godine. U međuvremenu je najprestižniji turnir na planeti osvajao još i 2018, 2021. i 2023. godine - pobedama nad Kevinom Andersonom, Mateom Beretinijem i nikom Kirjosom u finalnim mečevima. Đoković je ukupno osvojio sedam trofeja na Vimbldonu i poravnat je sa Pitom Samprasom, a ove godine bi mogao da stigne i Rodžera Federera koji je sa osam titula lider.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

instagram/k1ngkyrg1os Novak i Nik igraju tenis