Slušaj vest

Kiša i loše vreme prave haos organizatorima teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu. U subotu su igrani mečevi samo na pokrivenim stadionima Filip Šatrije i Suzan Leglen - i nigde više! Svi mečevi 1. kola pomereni su zbog padavina i ako ovakvo vreme bude trajalo, domaćini će imati košmarno težak zadatak tokom narednih osam dana.

Srećom, Novak Đoković kao prvi nosilac naravno da igra na centralnom terenu i lako je ušao u 2. kolo, u kojem ga čeka izvesno duel protiv Rafaela Nadala za ponedeljak. Izuzev centralnih terena, teniski turnir odigrava se i na 10 manjih. Međutim, ovo bi moglo da utiče i na potencijalni meč Novaka i Rafe. Kako? Tako što prvo moraju da se završe svi mečevi prvog kola, da bi počelo drugo. U teoriji neki igrači koji igraju pod pokrivenim terenima bi mogli da prođu u treće, a da neki ne odigraju ni meč prvog kola što ne sme da se desi na Olimpijskim igrama. Zbog toga će organizatori morati da gledaju u nebo i da se nadaju da će uspeti sve da završe u nedelju.

Pogledajte kako je izgledao Novakov meč na "Šatrijeu", na kojem je u subotu krenuo po jedino zlato u karijeri koje mu nedostaje.

Kurir/Dado Đilas Novak Đoković Olimpijske igre 2024

Za razliku od Đokovića, Rafa Nadal igraće u Parizu i u dubl-konkurenciji, pa u subotu izlazi na teren u tandemu sa Karlosom Alkarazom, što će biti poseban doživljaj za španske ljubitelje ovog sporta.

Kada je u pitanju (ne)vreme, napravilo je problem organizatorima i na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara, ali je ona ipak prošla prema planu i uprkos skandaloznim momentima, ipak je sveukupno izgledala spektakularno i dostojno ovako velikog, najvećeg sportskog događaja na svetu u 2024.

RTS/Printscreen Novak Đoković se krsti pred početak Olimpijskih igara