Svi događaji
Od najnovijeg
15:55

Novak o Nadalu!

Mogli bismo da gledamo klasik u drugom kolu Olimpijskih igara, a odmah nakon pobede nad Australijancem, Novak Đoković je pomenuo Rafaela Nadala!

15:45

Novak o Olimpijskim igrama!

Đoković je iskoristio priliku da malo iskritikuje organizatore zbog pravila koja važe na Olimpijskim igrama, a tiču se dubl igrača koji ulaze i u singl žreb.

15:35

Fotografije!

Ovako je to bilo danas u Parizu!

DIVYAKANT SOLANKI/EPA Đoković - Ebden

15:20

Zastave!

"Mnogo boja, mnogo zastava. Drugačija je publika, iako im mnogo ljudi koji prate Rolan Garos. Verujem da ima i drugih, onih koji su ljubitelji Olimpijskih igara. Fantastična atmosfera. Žao mi je Ebdena, on ne igra singl, fokusiran je na dubl. Što se mene tiče odličan početak, imam dan odmora, pa onda sledeće kolo", rekao je Novak.

15:14

KRAJ - 6:0, 6:1!

Manje od 55 minuta bilo je potrebno Novaku Đokoviću da se plasira u drugo kolo turnira na Olimpijskim igrama u Parizu! Australijski teniser Metju Ebden, treći teniser sveta u dublu, nije imao nikakvu šansu na ovom meču i samo je jedan gem osvojio protiv najboljeg svih vremena.

15:07

GEM - 4:1!

Možda i jedini put na ovom meču, Metju Ebden je osvojio gem! Uspeo je to na svoj servis, sredinom drugog seta, nakon što je Novak Đoković osvojio deset uzastopnih gemova. Nije to iznenađenje, Ebden već dugo ne igra singl i fokusiran je samo na dubl takmičenja.

Đoković Ebden uživo prenos Eurosport RTS Olimpijske igre
Eurosport/Printscreen 

15:00

Kao trening - 3:0!

Nastavlja se meč po scenariju koji gledamo čitavog meča. Novak Đoković osvaja gemove na svoj servis bez ikakvih problema i pravi brejkove uz tek malo više muke. Svih devet gemova u dosadašnjem toku meča pripali su Novaku Đokoviću!

14:50

Brejk - 1:0!

Tamo gde je stao u prvom setu, novak Đoković je nastavio u drugom. Nema nameru da se dugo zadržava na terenu, planira da što pre završi posao i odmori se za naredne izazove.

14:46

SET - 6:0!

Novak Đoković je pregazio Metjua Ebdena u prvom setu na Olimpijskim igrama, za manje od 25 minuta!

Kurir/Dado Đilas Novak Đoković Olimpijske igre 2024
14:42

Ovo će kratko trajati... - 5:0!

Još jedan rutinski osvojen gem na svoj servis, pa još jedan brejk na račun Novaka Đokovića i najbolji svih vremena već u narednom gemu servira za osvajanje prvog seta. Za sada se igralo tek 22 minuta, pa će ovo verovatno biti jedan od najbržih setova u karijeri srpskog tenisera.

14:35

Rapsodija - 3:0!

Sva tri gema u uvodnom delu meča pripala su Novaku Đokoviću, koji razbija svog rivala na početku Olimpijskih igara. Srpski teniser napravio je dva brejka na samom početku meča i krupnim koracima gazi ka osvajanju prvog seta. Podsećamo, tenis se na olimpijskom turniru igra na dva dobijena seta!

14:22

Počinjemo!

Australijanac je prvi servirao u ovom meču, a Novak je bez većih problema osvojio taj gem. Sada ćemo gledati Novaka Đokovića na servisu, po prvi put danas.

Treba napomenuti da je na početku ovog meča Novak ispisao istoriju Olimpijskih igara jer je postao prvi teniser koji je pet puta nastupio u singl konkurenciji. Do sada je bilo tenisera sa po pet učešća - pa čak i šest i sedam, ali su to uglavnom bili igrači koji su nastupali samo u dublu.

14:20

Prvi međusobni meč!

Iako su obojica veoma iskusni, Novak Đoković i Metju Ebden nikada ranije nisu igrali meč. To je uglavnom zasluga Australijanca, koji nije u karijeri imao veće uspehe u singl konkurenciji - on je i na Olimpijskim igrama samo zato što je jedan od najboljih dubl igrača planete, pa je kao zamena upao u žreb za pojedince.

U singlu mu je najbolji rezultat grend slem treće kolo Vimbldona 2018. godine, dok je u dublu dva puta osvajao grend slem titule - 2022. godine na Vimbldonu i pre nekoliko meseci na Australijan openu.

14:15

Spremni? On jeste!

Najbolji tensier svih vremena dobro se zagrejao, a sada ćemo ga gledati i kako se protiv Australijanca Metjua Ebdena bori za plasman u drugo kolo Olimpijskih igara u Parizu!

DIVYAKANT SOLANKI/EPA Novak Đoković - zagrevanje
14:00

Čudo je Iga!

Iako smo se u jednom trenutku zabrinuli da će meč otići u treći set, teniserka iz Poljske je sprečila takav scenario. U prvom setu rutinski je savladala Begu iz Rumunije (6:2), ali u drugom posao nije bio tako lak. Rumunska teniserka imala je 5:3 u drugom delu meča, ali je Švjontek nakon toga osvojila četiri gema u nizu i završila meč prvog kola.

13:45

Na Rolan Garosu!

Teniski turnir na Olimpijskim igrama u Parizu igraće se na terenima koje najbolji svetski teniseri veoma dobro poznaju. Novak će prvi meč igrati na stadionu Filip Šatrije, a celokupno takmičenje biće smešteno u kompleksu na kojem se inače igra Rolan Garos. Đoković je i pre nekoliko nedelja učestvovao na prestižnom teniskom turniru, ali grend slem u Francuskoj nije uspeo da osvoji po četvrti put u karijeri.

Sprečila ga je povreda meniskusa zbog koje je morao na operaciju, ali se brzo oporavio i pripremio za dva izuzetno važna turnira - Vimbldon na kojem je igrao finale i Olimpijske igre na kojima želi titulu.

13:30

Kroz istoriju!

Ovako je novak Đoković nastupao na dosadašnja četiri olimpijska turnira:

2008, Peking - bronza

2012, London - četvrto mesto

2016, Rio de Žaneiro - prvo kolo

2021, Tokio - četvrto mesto

13:15

Trening!

Ovako je juče izgledalo na terenima u Parizu, gde se Novak pripremao za prvi meč.

Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia Video se sa velikim rivalima.
13:00

Đokovićev žreb!

Novak Đoković u prvom kolu turnira na Olimpijskim igrama takmiči se protiv Metjua Ebdena, potencijalni rival u drugoj rundi mu je slavni Rafael Nadal, a na putu do zlata su mu još neki od najboljih igrača planete. Potencijalni protivnik u četvrtfinalu je Stefanos cicipas, u polufinalu aleksandar Zverev, a u finalu naravno Karlos Alkaraz!

12:45

Novakove pete igre!

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković učestvovao je na Olimpijskim igrama u Pekingu (bronza), Londonu, Rio de Žaneiru, Tokiju i sada u Parizu! ovo će verovatno biti i poslednja prilika da svojoj prebogatoj kolekciji trofeja doda zlato sa Olimpijskih igara i tako osvoji i poslednji teniski trofej koji mu nedostaje.

12:30

Dobar dan!

Čitavog jutra pratili smo srpske sportiste koji su izlazili na borilišta, a verovatno centralni događaj srpske delegacije je prvi meč Novaka Đokovića na teniskom turniru. Srpski teniser izlazi na teren Filip Šatrije, koji mu je veoma dobro poznat, čim posao u prvoj rundi završi poljska teniserka Iga Švjontek. Očekujemo da to bude oko 13:30.