Slušaj vest

Rafael Nadal i Karlos Alkaraz idu u drugo kolo Olimpijskih igara. U prvom kolu takmičenja uspeli su da eliminišu šeste favorite, argentinski tandem Andres Molteni/Maksimo Gonzales za erupciju na tribinama - 7:6 (7:4), 6:4. I to tako što su u drugom setu gubili sa 3:0... Oni su igrali na stadionu "Filip Šatrije", teren pokriven krovom, tako da još ne znaju ko će im biti rivali u narednoj rundi.

Rafa u nedelju igra protiv Martona Fučoviča u singlu i pobednik tog duela igraće protiv Novaka Đokovića. Potencijalni duel Srbina i Španca trebalo bi da bude na programu u ponedeljak, ali se to još uvek ne zna zbog velikih problema koje kiša pravi organizatorima turnira.

Prvi set pripao je španskom tandemu posle velike borbe i neizvesnosti. Sve je rešeno tek u taj-brejku gde su Rafa i Karlos uspeli dva puta da naprave mini-brejk i da treću set loptu pretvore u vođstvo (7:4). Napeto je bilo i u drugom setu, s tim što su Argentinci na početku napravili brejk, poveli sa 3:0, ali je onda krenuo veliki povratak i nova drama. Španci su vratili jedan brejk, propustili nove tri brejk prilike, a onda u devetom gemu uspeli da oduzmu servis rivalima, da povedu i onda na servis Nadala da završe meč.

DIVYAKANT SOLANKI/EPA rafael nadal alkaraz

Zanimljivo je da bi i u dublu mogao da igra sa Fučovičem. On u paru sa sunarodnikom Fabijanom Marožanom igra protiv Holanđanina Talona Grikspora i Veslija Kolhofa. Njihov okršaj trebalo bi da bude odigran u nedelju. "Bio je teško, ovakvi mečevi su na život i smrt, Olimpijske igre su na svake četiri godine. Bilo je lepo igrati sa Karlosom na ovako velikom događaju. Malo smo bili nervozni na početku, kako je odmicalo bio sam bolji. Hvala Parizu i Francuskoj što su navijali za nas, posebno pošto nismo Francuzi", rekao je Nadal posle meča.

Na to se nadovezao Karlos. "Iskreno, moj san je bio da igram na Olimpijskim igrama, da predstavljam svoju zemlju, to je jedna od najvećih časti koja postoji. Dublovi nisu nešto što igram inače, ali sam zaista uživao da igram sa Rafom. Meni je to bio prelep osećaj, unikatne emocije kada igraš sa Nadalom", zaključio je Alkaraz.

BONUS VIDEO:

Kurir Novak Đoković o mogucem meču sa Nadalom