Slušaj vest

Rafael Nadal mogao bi da odustane od meča u singlu na Olimpijskim igrama! To bi značilo da ne bi imao ni šansu da igra protiv Novaka Đokovića u drugom kolu. Španac se iznervirao kada je saznao za raspored mečeva i priznao je da razmatra o povlačenju sa meča sa Martonom Fučovičem (Mađarska).

Organizatori teniskog turnira u Parizu objavili su raspored i plan je da igra drugi meč na stadionu "Filip Šatrije" i da bi trebalo da počne oko 14 časova u nedelju. Kada je za to čuo Rafa se žestoko iznervirao. "U dva? Tad igram? Ne razumem taj raspored, zvuči užasno. To je nečuveno. Evo, sad je 10 sati uveče, završio sam meč dubla. Ne znam šta ću da uradim. Pričaću sa timom, kako bi doneo najbolju odluku. Sve sa ciljem da imam više šanse da dođem do željenih rezultata za Španiju", poručio je Nadal u razgovoru za španski "Karusel Deportivo".

Ono što je svakako po malo i sramotno sa njegove strane je to što je znao da ovo može da se dogodi. On je i tražio da meč singla igra u nedelju kako bi se oporavio. I tada je znao da postoji šansa da drugo kolo i potencijalni duel sa Đokovićem igra u ponedeljak i da neće imati dan odmora, kao što recimo imaju Novak i Alkaraz koji su svoje singlove završili u subotu. Karlos je igrao dva meča u istom danu zbog toga...

DIVYAKANT SOLANKI/EPA rafael nadal alkaraz

Pre nekoliko dana je trener španske reprezentacije Karlos Moja saopštio da je Nadal povređen i da "ne može da garantuje da će da igra". Međutim, od tada je odradio trening, igrao meč dubla sa Karlosom Alkarazom i sa njim je uspeo da prođe prvo kolo i da pobedi argentinski tandem, inače šeste nosioce na takmičenju.

Upravo je posle tog meča pričao sa medijima. Na samom terenu nije izgledao loše, čak naprotiv. Dobro se kretao, pokazao je zašto je pariska šljaka njegova druga kuća. Nekoliko sati posle tog dubla je izgleda promenio mišljenje.

Kada je završio meč dubla sa Alkarazom bio je u odličnom raspoloženju. Delio je autograme, slavio sa publikom. U momentu kada je španski dubl iskoristio meč loptu na tribinama stadiona "Filip Šatrije" nastala je ludnica. Prava "eksplozija" emocija, svi su navijali za njih dvojicu. Nije tako bilo samo u tom momentu, već i tokom skoro celog meča. Nije nikakva tajna da Nadala obožavaju u prestonici Francuske.

Upravo je i to jedan od dodatnih razloga zbog kog se publika u Parizu nada da će Rafa da ispunio obećanje i plan koji je napravio kada se prijavio da igra u obe konkurencije. Možda se stvari promene posle prespavane noći i razgovora sa timom. "Bilo je lepo igrati sa Karlosom na ovako velikom događaju. Malo smo bili nervozni na početku, kako je odmicalo bili smo bolji. Hvala Parizu i Francuskoj što su navijali za nas, posebno pošto nismo Francuzi", rekao je Nadal posle meča.

BONUS VIDEO:

Kurir Novak Đoković o mogucem meču sa Nadalom