Slušaj vest

Novak Đoković igra protiv Rafaela Nadala i to će da bude glavni spektakl na Olimpijskim igrama danas. Čeka se okršaj dvojice najvećih rivala, njihov 60. meč. Dok se početak čeka, pojavila se izjava Amerikanca koja je podigla buru. On traži da se "beli sport" izbaci sa najveće sportske smotre.

U pitanju je izjava nekadašnjeg američkog tenisera Sema Kverija. "Mislim da tenis ne treba da bude na Olimpijskim igrama. Fan sam toga da tamo treba da budu sportovi kojima je to takmičenje vrhunac. Tenis ne treba da bude tu, golf, za košarku nisam baš siguran. Imaju fudbal, ali postoji granica za godine", rekao je Kveri.

On je bio deo Olimpijskih igara i nije mu to ostavilo neki poseban utisak. "U tenisu bih ja radije da osvojim grend slem nego olimpijsko zlato. Pre bih da osvojim Indijan Vels ili Majami. Ne želim da zvučim nezahvalno, lepo je bilo na Olimpijskim igrama, ali to nije neki hajlajt u mom rezimeu", zaključio je Kveri kome je 11. mesto bio najbolji plasman u karijeri.

Kurir/Dado Đilas Novak Đoković Olimpijske igre 2024

Inače, Đoković je javno prozivao organizatore Olimpijskih igara zbog odluke da igrači iz dubla igaju u singlu. "Mislim da to nije dobra slika za naš sport. Ne razumem to pravilo, nije mi logično. Ima mnogo singl igrača koji su mogli da budu tu, da budu zamene, da dođu da igraju, ne shvatam taj deo", rekao je Đoković posle pobede u prvom kolu.

BONUS VIDEO:

RTS/Printscreen Novak Đoković se krsti pred početak Olimpijskih igara