Slušaj vest

Srpski teniser Novak Đoković doneo je odluku da se povuče sa mastersa u Montrealu, gotovo odmah pošto je pobedio Rafaela Nadala i plasirao se u treće kolo turnira na Olimpijskim igrama. Đoković se za takav potez odlučio prosto jer je Montreal bio "opcija B" u slučaju da se dogodi iznenađenje u Parizu zbog nezahvalnog termina.

Turnir u Kanadi treba da počne već 5. avgusta, čim se završe Olimpijske igre, tako da teško da će Đoković biti jedini teniser koji se povukao, međutim njegov potez možda je i najrizičniji ako posmatramo širu sliku. S obzirom da nema još titulu ove sezone, i da nije osvojio naročito veliki broj poena, Đoković je u riziku da se ne plasira za završni masters u Torinu, što bi za njega bilo pravo iznenađenje.

U trenutnoj trci, Đoković je tek na šestom mestu i pokušava da se kvalifikuje za završni masters na kome je igrao čak 16 puta i rekorder je po broju titula (sedam). Jedini put od 2007. godine da je preskočio ovaj turnir je bilo 2017, godine kada je morao da operiše lakat.

Kurir/Dado Đilas Novak Đoković slavlje

Podsetimo, nakon turnira na Olimpijskim igrama ostaje da se vidi da li će Đoković braniti titulu u Sinsinatiju pred napad na US Open, dok je odlučio da igra i za Dejvis kup reprezentaciju po okončanju grend slema u SAD.

Ipak, trenutno su najvažnije Olimpijske igre gde u trećem kolu igra protiv Dominika Kepfera, iznenađenja iz Nemačke.

BONUS VIDEO:

RTS Novak Đoković razbija Rafaela Nadala

(MONDO - M.V.)