Slušaj vest

Znate kako u životu imate momente koji se dogode i koje zauvek pamtite, bilo da su lepi ili oni ne toliko lepi. Jedan takav momenat bio je 4. juna ove godine kada sam kao izveštač MONDA bio u Parizu i izveštavao sa Rolan Garosa. Taj slobodan utorak sa kolegama sam iskoristio da malo prošetamo gradom, uvereni da će Novak Đoković sigurno da igra u četvrtfinalu protiv Kaspera Ruda.

Nažalost, dogodilo se upravo suprotno. Ispred čuvene katedrale "Notr Dam" stigla je potvrda od strane organizatora da se Srbin povukao i da Rud bez borbe ide u polufinale. Dan kasnije se Đoković operisao baš u Parizu i onda je krenuo u oporavak i rehabilitaciju i kasnije zaigrao na Vimbldonu i stigao do finala.

Čemu ovoliki uvod i zašto baš ovo spominjem? Zato što sam doživeo "deža vu" ili kako bi se prevelo na srpski "već viđeno". Đoković je pobedio Stefanosa Cicipasa, ali sa povredom kolena. Opet se okliznuo na pariskoj šljaci i opet je sa bolnom grimasom bio na terenu. Tražio je pomoć lekara, uzeo je tabletu i uspeo da pobedi.

Kurir/Dado Đilas Dado Đilas

Identična stvar dogodila se na meču protiv Franciska Serundola u osmini finala Rolan Garosa. Tada se okliznuo, povredio koleno i zbog kog je par dana kasnije išao "pod nož". I na konferenciji posle tog meča je srpskim medijima rekao da je zabrinut, da ne zna šta će biti i da ide na dodatne preglede i da od lekara sve zavisi...

NOVAČE,VERUJEMO!

RONALD WITTEK/EPA Pariz 2024

Sve to podseća na ovo što je rekao po završetku meča sa Grkom. Opet podseća na to. Samo se sada svi nadamo da će ishod da bude drugačiji. Da ipak stvari nisu toliko ozbiljne i da će moći da izađe na teren u petak u 19 časova protiv Lorenca Musetija. Znajući Novaka, njegovu borbenost i veliku želju kada igra za Srbiju, deluje da će se naći na terenu i da će bar da proba da se bori.

Nole, podrška je tu, cela Srbija je uz tebe i nadamo se da će doći do borbe za zlato. Još jedna dobra vest u vezi meča sa Musetijem je to što će, ako ga pobedi, imati slobodan dan u subotu i vreme da se oporavi za finale. U drugom polufinalu je favorit Karlos Alkaraz koji igra protiv Feliksa Ože-Alijasima (Kanada).

Da podsetimo i šta je Novak rekao odmah posle meča sa Grkom... "Zabrinut sam jako, iskreno. Ne znam šta bih mogao da vam kažem. Meč jesam završio, bol je popustio, bio je jak i oštar. Jedno dva gema, da li sam se okliznuo ili udario, ne znam ni sam. Sve je ličilo kao na Rolan Garos i meč sa Serundolom, pa sam dan kasnije saznao za tešku povredu. Ne znam šta bih rekao, zabrinut sam", rekao je Novak za RTS.

BONUS VIDEO:

RTS Novak Đoković povreda