Slušaj vest

Britanski teniser Endi Marej, nekadašnji "Broj jedan", u četvrtak uveče odigrao je svoj poslednji meč u karijeri. U tandemu sa zemljakom Danom Evansom, poražen je u četvrtfinalu od odlične američke kombinacije Tejlor Fric i Tomi Pol, 6:2, 6:4. Pisao je istoriju u Parizu, u prva dva kola ostvario je dve pobede uz čak sedam spasenih meč-lopti, ali petak nije bio dan za novo čudo.

Dok je Novak Đokovć na stadionu "Filip Šatrije" igrao preko granice bola i ušao u polufinale Olimpijskih igara pobedom protiv Stefanosa Cicipasa, Endi Marej je nedaleko odatl završio karijeru. Na Olimpijske igre stigao je da pokuša da završi karijeru sa osvojenom medaljom, ali u tome nije uspeo. Ostaće upamćeno da je osvojio istorijsko zlato na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine i u Rio De Žaneiru 2016, na vrhuncu svoje forme, kada je bio "Broj jedan" i najdominantniji na svetu.

Nažalost, nedugo nakon tog perioda za dvostrukog osvajača Vimbldona (2012, 2016) i šampiona US Opena iz 2016. počeli su karijeri koji su ga sprečili da u najzrelijim godinama uopšte igra, a kamoli ostvaruje vrhunske rezultate. Operacije kukova, povrede u nizu i godine odsustva i rehabilitacije sprečile su ga da i u tridesetim dominira i da bude ravnopravan rival svom prijatelju i rivalu iz detinjstva, Novaku Đokoviću.

RTS Novak Đoković povreda