Slušaj vest

Novak Đoković osvojio je konačno zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Čekao je na najsjajnije odličje još od 2008. godine kada je osvojio bronzu u Pekingu, tri puta je gubio u polufinalima i sada je konačno i tu prepreku preskočio. Da li će sada doći u Beograd?

To je pitanje na koje svi čekaju odgovor. Prema informacijama portala "Nova" najbolji teniser svih vremena trebalo bi danas, u ponedeljak, da dođe u srpsku prestonicu. Navodno bi to trebalo da učini privatnim letom, pa nije poznato kada bi mogao da sleti u Beograd.

Međutim, prema nezvaničnim informacijama MONDA do još uvek nije potvrđeno. Sa nekoliko strana stigao je odgovor "da se još uvek ne zna Novakov plan". Đoković je u jednom pariskom restoranu slavio do dva ujutru i još uvek nije doneo konačnu odluku oko toga šta je sledeća destinacija i kakvu ideju ima.

Aissaoui Nacer / SplashNews.com / Splash / Profimedia Proslava Novaka Đokovića za zlatnu olimpijsku medalju

Sprema se doček za njega i srpske sportiste, ali tu postoji jedan problem. Đoković će igrati na US openu (od 26. avgusta do 8. septembra) i očekuje se da će odigrati bar jedna pripremni turnir pre toga, najverovatnije u Sinsinatiju (od 12. do 19. avgusta) što znači da bi morao bar nekoliko dana pre toga da otputuje "preko okeana". To znači da je praktično nemoguće da sačeka kraj Olimpijskih igara (11. avgust) i da sa ostalim srpskim sportistima bude na čuvenom Balkonu.

To ostavlja pitanje da li će da bude zaseban doček za njega pre toga, ako odluči da dođe u Beograd pre puta u Ameriku. Doduše, Novak još nije zvanično potvrdio da će igrati u Sinsinatiju, ali se to očekuje zbog priprema za US open, poslednji grend slem u sezoni. Posle toga će igrati za reprezentaciju Srbije u Dejvis kupu protiv Grčke u dvorani "Pionir".

Kurir/Dado Đilas Novak Đoković slavi sa zastavom i porodicom

(Nova/MONDO/Nemanja Stanojčić)

BONUS VIDEO:

RTS1 Himna Bože pravde za Novaka Đokovića u Parizu