Slušaj vest

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu pošto je u finalu pobedio trenutno svog najvećeg rivala Karlosa Alkaraza. Gledali smo strašan meč koji je Nole rešio u dva taj-brejka (7:6, 7:6) pokazavši smirenost u trenucima kada bi svi pukli pod pritiskom, pošto je dobro znao kakav je cilj pred njim - onaj koji sanja čitavu karijeru.

Nakon finalnog poena, eksplodirale su emocije u njemu, proslavio je sa svojom porodicom na tribinama i zaplakao, a potom je otišao u olimpijsko selo da nezaboravne trenutke podeli i sa srpskim sportistima. Odlučeno je da posle toga bude održana i mini proslava u pariskom restoranu "Siena" u koji inače uvek ide kada je u prestonici Francuske, samo što je ovoga puta došao sa zastavom Srbije koju nije ispuštao iz ruku.

Prema izveštajima francuskih medija, uz Novaka i njegovog brata Marka i prijatelja Janka Tipsarevića, u restoranu su bili još i glumac Damson Idris i košarkaš Džejson Tejtum, a slavlje je potrajalo do dva ujutru.

Aissaoui Nacer / SplashNews.com / Splash / Profimedia Proslava Novaka Đokovića za zlatnu olimpijsku medalju

Pogledajte i fotografije neverovatnog meča Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza u Parizu, ubedljivo najbolje teniske predstave koju smo gledali u poslednje dve-tri godine:

CAROLINE BLUMBERG/EPA Novak Đoković pobeda

Kurir/Dado Đilas Novak, medalja

Kurir/Dado Đilas Novak Đoković slavi sa zastavom i porodicom

BONUS VIDEO:

RTS1 Himna Bože pravde za Novaka Đokovića u Parizu