Slušaj vest

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu pošto je pobedio Karlosa Alkaraza nakon skoro tri sata borbe (7:6, 7:6). Sa toliko željenim zlatom oko vrata, Đoković je ostvario sve što je sanjao u karijeri, osvojio je sve turnire koje je mogao i "zacementirao" svoj tron kao najveći teniser svih vremena, otvorivši sada diskusiju u SAD da li je možda najveći sportista.

Tako je u jednom od najemotivnijih intervjua koje je ikada dao, Đoković za američki "NBC" u samo dva minuta uspeo da sažme sve što je važno u tom trenutku. Istakao je da je sada i poslednji deo mozaika ispunjen i da je spokojan sa samim sobom, pošto je upravo uvek bio svoj najveći kritičar.

"Ne znam kako da opišem, preprlavljen sam osećanjima. Milioni pozitivnih emocija, ponosan sam, srećan... Drago mi je što sam mogao da se bori za zlato za svoju zemlju. Najveći uspeh koji sam ikada napravio, iako sam osvojio sve što može da se osvoji. Ali, osvajanje Dejvis kupa i zlatne medalje za Srbiju sa 37 godina je presedan. Ne znam, tek počinjem slavlje, jedva čekam šta počinje u sledećih 48 sati", poručio je Nole koga je potom američka novinarka pitala da li je to bio poslednji deo mozaika i da li je sada osvajanjem zlata "cela slika kompletna".

CAROLINE BLUMBERG/EPA Novak Đoković pobeda

Zbog tog pitanja, Novak se dobro zamislio, pa emotivno odgovorio: "Jeste... Jeste... Mislim... Govorim sebi da sam dovoljan. Mogu da budem veoma samokritičan i to je jedna zapravo jedna od najvećih bitki, ta unutrašnja koju vodim sam sa sobom, da mislim da nisam uradio dovoljno, da nisam sve dovoljno u svom životu, kako na terenu tako i van terena. Velika je to lekcija za mene. Jako sam zahvalan zbog blagoslova da osvojim istorijsko zlato za moju zemlju, da kompletiram zlatni slem, da kompletiram svoje rekorde", naveo je Đoković koga je novinarka opet "sasekla" pogledom i pitanje.

"Novače, da li je dovoljno?", rekla je novinarka Britni Jurton, a Novak se samo nasmejao i rekao: "Mislim da jeste", pre nego što će završiti fantastičan intervju. Pogledajte i kako je to izgledalo:


Pogledajte kako je izgledalo Novaka Đokovića u Parizu sa porodicom: 

Kurir/Dado Đilas Novak Đoković slavi sa zastavom i porodicom

Kurir/Dado Đilas Novak, medalja

Pogledajte i kako je proslavio u jednom pariskom restoranu sa prijateljima:

Aissaoui Nacer / SplashNews.com / Splash / Profimedia Proslava Novaka Đokovića za zlatnu olimpijsku medalju

BONUS VIDEO:

RTS1 Himna Bože pravde za Novaka Đokovića u Parizu