Slušaj vest

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković osvojio je na Olimpijskim igrama u Parizu jedinu važnu medalju koja mu je nedostajala u karijeri - pobedom nad Karlosom Alkarazom (7:6, 7:6) u finalu stigao je do zlata, što ljubitelji tenisa iz Velike Britanije nisu mogli da vide. Iako se diče teniskom tradicijom i Vimbldonom kao najprestižnijim turnirom na svetu, Britanci su ugasili prenos dok su igrali Đoković i Alkaraz.

Dvojica igrača koji trenutno važe za najbolje na svetu, iako je Janik Siner prvi na listi, odmerili su snage na čuvenom terenu Filip Šatrije, gde se već godinama igraju finala Rolan Garosa. I napravili su spektakl - mnogi smatraju da su odigrali najbolji meč u 2024. godini jer smo videli mnogo kvalitetnih udaraca, mnogo drame i dva neizvesna seta koja je tek u taj-brejkovima Đoković uspeo da reši u svoju korist. Britanci su gledali gimnastiku za to vreme.

Kurir/Dado Đilas Novak, medalja

Već na polovini meča između sršskog i španskog tenisera, odnosno na kraju prvog seta, BBC je odlučio da je gledaocima dosta tenisa. Prebacili su se snimkom u halu Bersi, gde su se održavala takmičenja u gimnastici. Oni koji su ispratili prvu polovinu meča nisu mogli da gledaju nastavak, jer im je nacionalna televizija ponudila takmičenje u dvovisinskom razboju.

Ne treba ni napominjati koliko su navijači bili besni na takvu odluku. Put najvećeg tenisera do poslednjeg velikog trofeja koji mu je falio nisu mogli da isprate, iako je finale Olimpijskih igara bilo "repriza" nedavno odigranog duela u finalu Vimbldona, turnira koji se u Velikoj Britaniji ceni i poštuje. Očigledno nije pomoglo ni to što je nekadašnji škotski teniser Endi Marej nakon odlaska u penziju istakao kako bi želeo da Novak osvoji zlatnu medalju. BBC je procenio da publiku to ne zanima.

BONUS VIDEO:

RTS1 Novak sa porodicom slavi