Slušaj vest

Koliko je karijera Novaka Đokovića neverovatna najviše pokazuje što je i one koji nisu verovali u njega - ili su ga kritikovali i pljuvali - uspeo da okrene na svoju vodenicu. Videli smo takve primere mnogo puta, najpoznatiji je svakako Nik Kirjos koji je danas prijatelj Novaka Đokovića, a mnogi su zaboravili da je među "hejterima" bio i Endi Rodik.

Poznati američki teniser, nekadašnji broj jedna, imao je "nešto lično" protiv Đokovića kada se pojavio na velikoj sceni. Pričao je Rodik da je jednom prilikom hteo čak da bije Noleta u svlačionici, a optuživao ga je i da "folira povrede" i pokrenuo lavinu. "Ma kod njega su problem i leđa, i kukovi, i grčevi. Ptičiji grib, Antraks, SARS, uobičajeni kašalj i prehlada. Ima ih zaista mnogo. Znate, ili je nabrži da pozove trenera, ili je najhrabriji momak svih vremena. Na vama je da odlučite. Ja se osećam dobro, on trenutno ima 16 povreda...", kazao je Endi Rodik 2008. godine na US Openu, nakon čega ga je Srbin pobedio 3:1.

Ali, od tada, nema problema među njima, štaviše Endi Rodik iz godine u godinu sve više hvali Noleta. Tako mu je nakon osvajanja zlatne medalje u Parizu napisao da je "najveći svih vremena", dok je u svom podkastu samo u superlativima pričao o njegovoj pobedi nad Karlosom Alkarazom.

Kurir/Dado Đilas Novak, medalja

"Čoveče... Naježio sam se sad dok se prisećam meča, dok hoću da objasnim kakvo poštovanje imam za Novaka. Mislim na celu karijeru, a moram da kažem dve stvari. Fizički je kompromotivan, ali je pre godinu dana u jednom intervjuu rekao je da bi uzeo zlatnu medalju umesto bilo koje druge. To je bila još jedina stvar koja je služila kao argument kod drugih u trci za najvećeg ikada. Znao je to. Imao si fizičke probleme, nisi osvojio turnir, nisi pobedio nikoga iz najboljih 10 na svetu cele godine, imao si operaciju kolena 6. juna i dobio si 4. avgusta najboljeg igrača na svetu. Vau!", kazao je u dahu Endi Rodik.

"I još posle toga kaže: voleo bih da igram u Los Anđelesu. Imaće tada 41 godinu, ne smem da kažem da neće jer me je Nole već naučio lekciju. Ali, koliko mu je značilo, mogli ste da vidite koliko nisu mogli da ga poremete ni navijači između poena. Osećalo se u vazduhu... Osvojio je Vimbldon sedam puta, to je najveći turnir ikada u našem sportu, a više mu je značilo zlato na Olimpijskim igrama", nastavio je da hvali Amerikanac svog kolegu.

Kurir/Dado Đilas Đoković govor u Parizu

Uporedio ga je sa "klač" momentima Majkla Džordana u ključnim trenucima meča - posebno se osvrnuo na ona dva forhenda koja je pretvorio u vinere u taj-brejku drugog seta - dodavši da je protiv Alkaraza odigrao jednu od najboljih partija u karijeri.

"Ali ljudi, reći to da ti je najvažniji cilj i ne izgubiti set sa 37 godina i pobediti Alkaraza koji je osvojio dva uzastopna grend slema. Tako mi je drago što je uradio. Bio je manijak, na najprofesionalaniji način 20 godina, pa čovek ne jede ni čokoladu kad osvoji Australijan open. Pitali su ga na kraju da li je to bilo dovoljno, rekao je mislim da jeste. Stvarno se nadam da se sada oseća skroz kompletnim. Bilo je nenormalno. Videlo se da je čovek na misiji, a uvek sam prevrtao oči na to, a zapravo je to kod njega stvarno istina. Skroz se dao da ovo osvoji, bio je kao životinja!", zaključio je Rodik.

Pogledajte i kako je izgledalo slavlje Novaka Đokovića i njegovih prijatelja u Parizu posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama, njegove najdraže u karijeri:

Aissaoui Nacer / SplashNews.com / Splash / Profimedia Proslava Novaka Đokovića za zlatnu olimpijsku medalju

BONUS VIDEO:

X/Screen recorder Arapski komentator navija za Novaka Đokovića