Slušaj vest

Srpski teniser Novak Đoković je po osvajanju zlatne medalje na Olimpijskim igrama odlučio da sa svojom porodicom otputuje na zasluženi odmor, a i ovoga puta izabrao je Hrvatsku. Videli smo kako se Nole zabavljao pre svega u Dubrovniku i na ostrvima na Jadranu, a hrvatski mediji su se zbog toga bavili njegovim poreklom.

Kao što je poznato, porodica njegove majke Dijane je iz Hrvatske, odnosno Vinkovaca, gde Nole ima rodbinu: "Ona je rođena u Beogradu, ali njeni roditelji dolaze iz Hrvatske, baka i deda su iz Vinkovaca zapravo cela bakina porodica dolazi i tamo i dalje imam rodbinu. Nisam dugo bio...", rekao je srpski teniser u jednom intervjuu za Novu TV i poručio da je to jedan od razloga zašto ima tako prisan odnos sa Hrvatima.

Ipak, u Vinkovcima nije bio više od 15 godina, pa se u jednom intervjuu prisetio i kako je izgledao poslednji odlazak: "Čak sam igrao tamo i neke juniorske turnire, sećam se. Tada sam i upoznao porodicu, i nisam zapravo ni znao koliko rodbine imam. I tetki i stričeva", dodao je Nole.

Kurir/Dado Đilas Đoković govor u Parizu

Najbolji teniser svih vremena ne krije ni svoju povezanost sa Crnom Gorom, odakle njegov otac "vuče" poreklo i uvek ponosno ističe da su u pitanju bratski narodi, dok je medijima uvek zanimljivija priča o njegovom dedi Zdenku Žagaru.

"Ja sam po nacionalnosti Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. Moja bivša supruga, Novakova baka, takođe je rođena u istom mestu. Tamo smo se našli i upoznali. Bili smo oficiri koji su došli na službu. Ja sam došao u Beograd, ona je još pohađala školu, pa smo se posle venčali kada mi se pridružila. Tako se rodila Dijana, pa Sanda. Uvek sam govorio da sam Jugosloven ili Hrvat, Srbin nikad nisam bio. Dijana je rođena u Beogradu i tu je odrasla", ispričao je deda Novaka Đokovića u jednom intervjuu koji se i danas prepričava.

Podsetimo, Novak Đoković nije učestvovao na mastersu u Sinsinatiju i stoga je izgubio čak hiljadu bodova, ali će pred US Open sačuvati drugo mesto na ATP listi što je važno zbog toga što bi pre polufinala izbegao Janika Sinera.

MONDO/Uroš Arsić Doček sportista

BONUS VIDEO:

Instagram/nikolarokvic Novak Đoković peva na slavlju olimpijaca

(Večernji list/MONDO/Milutin Vujičić)