Slušaj vest

Srbija neće imati predstavnicu na US Openu ove godine. Olga Danilović i Nina Stojanović nisu uspele da se domognu glavnog žreba u Njujorku, dok Aleksandra Krunić takođe neće učestvovati, a zapravo je jedina potencijalna predstavnica naše zemlje iskusna Kristina Mladenović koja nastupa pod zastavom Francuske.

Nina Stojanović zaustavljena je odmah protiv Sramkove iz Slovačke (6:3, 6:4), dok je teško objasniti šta se dogodilo Olgi Danilović koja je imala sve u svojim rukama protiv Gao iz Kine. Naša teniserka, inače osmi nosilac u kvalifikacijama za US Open, izgubila je posle preokreta 4:6, 6:4, 6:4.

Nakon dobijenog prvog seta, Olga je imala pad u igri i čuvala je snagu za treći set u kome je povela 4:0 uz dva brejka viška. Međutim, potom je ispustila četiri gem lopte za 5:0, a zatim počela previše da mislii na propuštene šanse. Gao je dobila još pet uzastopnih gemova i stigla je do drugog kola kvalifikacija za US Open, dok će Olga Danilović morati da sačeka narednu godinu jer u Njujorku nije napravila iskorak kao na Rolan Garosu.

Na US Openu neće igrati ni Filip Krajinović koji je poražen u kvalifikacijama od Jurioja Ridionova (6:4, 6:2), a sudeći po najavi uoči meča, ovo mu je bio poslednji meč na ovom grend slemu - ili možda čak i u karijeri.

BONUS VIDEO:

Instagram/danilovicolga Olga bodrila Oblaka