Slušaj vest

Porodica Danilović ne prestaje da Srbiji donosi reprezentativce i reprezentativke! Naravno sve je krenulo od Predraga Saše Danilovića, proslavljenog košarkaša, dugogodišnjeg reprezentativca Jugoslavije i aktuelnog predsednika Košarkaškog saveza Srbije. A sada su njegova deca preuzela palicu! 

Prvo smo svakako čuli za Olgu Danilović koja je 2016. i 2017. uzela tri juniorska grend slema u dublu, a očevim putem krenuo je sin Vuk Danilović koji je upravo odveo Srbiju do bronze na Evropskom prvenstvu za kadete na kome je bio jedan od najboljih košarkaša. Ali to nije sve, pošto se i Sonja Danilović bavi sportom! 

Sonja je nedavno proslavila 18. rođendan i nakon toga je otkriveno da će nastaviti karijeru u inostranstvu. Ona je već sa 14 godina počela da igra seniorsku odbojku u ekipi TENT-a u sezoni 2020/21, a zatim je prešla u redove Srema. Potom je igrala za Jedinstvo iz Stare Pazove, pa za Omladonac, a sada će zaigrati u Mariboru. Nastupaće za tim Branika iz Maribora koji je prošle godine zamalo ostao bez trofeja u finalnoj seriji prvenstva, ali je zato uzeo kup.

OČEKIVANJA JE NISU SLOMILA, PONELA JE DRES SRBIJE

MN Press Predrag Danilović, Sonja Danilović

"Od malena slušam priču o očekivanjima, jer smo iz porodice Danilović. Time se više bave drugi ljudi, a moji najbliži mi nikada nisu nametnuli nikakav pritisak. Ne osećam da sam dužna da uradim nešto u sportu samo jer mi je prezime takvo kakvo je. Treba zbog sebe da uspem, a ne zbog njih. Što sam starija bolje se nosim sa tim. Stvarno uz moju porodicu osećam da te priče okolo, bilo pozitivne ili negativne, ne treba da me opterećuju", rekla je u intervjuu za "Mocart sport" sa samo 16 godina Sonja Danilović i jasno se vidi da je pritisak nije slomio.

Od malih nogu je bila članica svih selekcija Srbije, a stigla je jako mlada i do "A" tima. Uskoro ćemo videti da li će uspeti da napravi i poslednji korak i da se ustali na spisku novog selektora Srbije, a možda i sa promenom na čelu ona već od narednih okupljanja bude izbor u nacionalnom timu.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Instagram Mlađa ćerka Saše Danilovića proslavila punoletstvo