Slušaj vest

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) saopštila je da će u Beogradu od 3. do 9. novembra biti održan turnir u Beogradskoj areni, na betonu. Turnir će biti iz serije ATP 250, u kojoj je "Serbia Open" bio i prethodnih godina, zaključno sa 2022. Ipak, svakako će novina biti to da će prvi put turnir biti odigran na jesen, a ne na proleće ili leto, kao i da neće biti na šljaci, već na tvrdoj podlozi.

Da porodica Novaka Đokovića stoji iza svega potvrdila je i činjenica da je direktor turnira Đorđe Đoković, koji je uspešno obavljao tu funkciju i u prethodnim izdanjima istog turnira. "Zahvalni smo za to što smo dobili šansu da organizujemo turnir ATP 250. Ovog puta na tvrdoj podlozi. Beograd ima dugu istoriju turnira na tvrdoj podlozi, neki od najuzbudljivijih mečeva Dejvis kupa održani su na tom mestu pre mnogo godina. Uzbuđeni smo zbog toga što ćemo produžiti tu tradiciju i pokušaćemo da se učinimo još uzbudljivijim i boljim, ovog puta pod u okviru ATP turnira".

Beogradu se pružila prilika da preuzme turnir koji je trebalo da bude održan u Đironi, u Španiji, ali je zbog nezapaćmenih operativnih problema dislociran iz tog grada. Dogovoreno je da će Beograd biti domaćin turnira u periodu od ove i sledeće godine.
"Svi ostali turniri ATP Tura ostaju nepromenjeni i planirano je da budu igrani prema prvobitnom kalendaru", saopštio je ATP.

Ovako je izgledala organizacija turnira "Serbia Open" na Dorćolu, a licenca je prošle godine ustupljena Banjaluci, gde je bio organizovan "Srpska Open", takođe na šljaci i takođe uz učešće najvećeg tenisera svih vremena, Novaka Đokovića.

MONDO/Nebojša Marković Pripreme za Serbia open 2021

 .