Slušaj vest

Srbija je neočekivano dobila domaćinstvo ATP turnira iz serije 250 koje će se od 3. do 9. novembra igrati u Beogradskoj areni, a s obzirom da je početak za samo dva meseca, to je napravilo ozbiljne probleme u organizaciji. Beogradska arena bila je zauzeta u tom periodu pošto je pevačica Tanja Savić imala zakazan koncert za datum finala, a nakon pregovora prethodnih dana pristala je da pomeri za kasnije.

"Zbog nepredviđenih okolnosti i kasne odluke ATP-a, nismo imali prostora za manevar u pogledu termina našeg turnira. Iskreno smo zahvalni Tanji Savić na razumevanju i fleksibilnosti povodom promene datuma njenog koncerta", objavio je direktor turnira Đorđe Đoković koji je odmah kontaktirao pevačicu i objasnio joj kakva je stvar u pitanju.

"Cenimo njen profesionalizam i želimo joj puno uspeha u daljem radu, kao i nezaboravan nastup pred njenom vernom publikom", dodao je najmlađi od braće Đoković.

Koncert folk pevačice Tanje Savić pomeren je potom na 23. novembar, a sve pošto je u zadnji čas turnir u španskom Hihonu bio otkazan i Beograd je dobio domaćinstvo na dve godine. Na taj način, srpska prestonica ponovo će biti domaćin teniserima iz celog sveta, prvi put na betonu.

Ovako je izgledala organizacija turnira "Serbia Open" na Dorćolu, a licenca je prošle godine ustupljena Banjaluci, gde je bio organizovan "Srpska Open", takođe na šljaci i takođe uz učešće najvećeg tenisera svih vremena, Novaka Đokovića.

MONDO/Nebojša Marković Pripreme za Serbia open 2021

BONUS VIDEO:

Instagram/nikolarokvic Novak Đoković u provodu