Slušaj vest

Finale turnira u Vinston-Sejlemu, gde je Lorenco Sonego savladao Aleksa Mikelsena, obeležio je veliki incident koji Francuskinja Oreli Tort nije sankcionisala. Američki teniser je iznerviran zbog promašaja lopticom pogodio nekog od navijača na tribinama, ali zbog toga nije diskvalifikovan - iako se svi dobro sećamo šta je bilo sa Novakom Đokovićem na US openu 2020. godine!

Očigledno su na snazi bili dvostruki aršini, pošto je Tort i tada bila sudija u stolici, a sada je donela potpuno drugačiju odluku. To se nije svidelo ni Niku Kirjosu, koji je morao da se oglasi i prokomentariše dešavanja na poslednjom pripremnom turniru pred četvrti grend slem u sezoni.

"Podrazumeva se. Pobogu, prekinite sa ovim 'sivim zonama'. Zabranjeno uvek. Isto, isto... Treba sačuvati da sport bude fer za svakoga", napisao je Nik Kirjos. Ujedno, on se usaglasio sa Novakom Đokovićem, koji je na konferenciji za medije pred US open komentarisao da pravila moraju biti ista za sve. Doduše, Đoković je tada komentarisao situaciju u kojoj je Janik Siner, dok je Nik Kirjos ovako prokomentarisao situaciju Aleksa Mikelsena:

Nik Kirjos trenutno ne nastupa na najvećim sveskim turnirima jer već godinu i po dana ima problema sa povredom, ali je veoma prisutan na svim najbitnijim događajima. Tokom Vimbldona oprobao se u ulozi stručnog konsultanta i veoma se dobro snašao, pa bi time mogao da se bavi i nakon što završi igračku karijeru. 

BONUS VIDEO:

RTS1 Novak Djokovic pozdrav sa Kirjosom