Slušaj vest

Počinje US Open! Cela Srbija čeka da se Novak Đoković pojavi na terenu prvi put otkako je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Parizu, ali on nije jedini predstavnik Srbije. Cela Amerika će gledati u 16-godišnju Ivu Jović, Nina Stojanović će se takmičiti u ženskom dublu, dok će pored Novaka u muškom singlu igrati Miomir Kecmanović, Dušan Lajović, Laslo Đere kao i Hamad Međedović koji je prošao kvalifikacije. 

Program počinje oko 17 časova po srpskom vremenu kada će krenuti veliki broj mečeva u oba singla, dok dublovi neće odmah krenuti već nekoliko dana kasnije. Prvog dana će Srbija gledati nekoliko mečeva, ali neće Novak biti prvi! Ipak, žreb je baš bio loše nastrojen prema našim teniserima, ali nadamo se da mogu do nekog iznenađenja. 

NOVAK U NAJGOREM TERMINU 

Novak Đoković
JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia 

Nije moglo gore, iskreno. Najbolji teniser sveta igraće meč prvog kola u večernjem terminu i to kao drugi na centralnom terenu "Artur Eš". Večernji program počinje od 1:00 po našem vremenu, tako da Đoković neće na teren pre 3:00. To nikako ne valja jer za one koji hoće da gledaju Novaka nema spavanja. 

OSTALI KAO BOSI PO TRNJU

laslo đere
AL BELLO / Getty images / Profimedia 

Miomir Kecmanović je još i dobro prođao. Prvi će na teren oko 20 časova, protivnik mu je Jošihito Nišioka i u drugom kolu ide na Rajlija Opelku ili Lorenca Musetija. Drugi će na teren oko 22 Laslo Đere koji je ispao iz prvih 100 i hitno mu trebaju bodovi. Rival će mu biti Jan Lenard Štruf, 35. na svetu, a ako to prođe ide na Novaka Đokovića! Hamad Međedović igra sutradan oko 17 časova i ide na Fabijana Marošana, a ako prođe može da se sastane sa Dušanom Lajovićem. Mada bi to bila senzacija jer Lajović od 23 časa u utorak igra protiv Danila Medvedeva!

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork