Slušaj vest

Karlos Alkaraz se mučio mnogo više nego što se očekivalo na startu US Opena. Španski teniser jeste prošao u drugo kolo, ali je izgubio jedan set protiv Australijanca Li Tua. Bilo je 6:2, 4:6, 6.3, 6:1. Ovaj 28-godišnjak koji se 2014. godine penzionisao, pa se šest godina kasnije vratio tenisu prvi put je zaigrao na US Openu. Posle meča Alkaraz je bio svestan da u nastavku turnira mora mnogo bolje da igra.

"Pre svega, srećan sam što sam prošao i što ću imati šansu da budem još bolji u sledećoj rundi. Dobro sam se osećao, dobro sam udarao i dobro sam se kretao. Moraću nekoliko stvari da popravim ako mislim da doguram daleko. Igrao je veoma dobar tenis i iznenadio me je u drugom setu", rekao je Alkaraz.

Mnogo teži zadatak će imati u drugom kolu gde ga čeka odlični Holanđanin Botik van de Zandshulp, a pre tog meča naravno da je dobio i pitanja o Olimpijskim igrama i Novaku Đokoviću. Nakon što je savladao Srbina u dva meča zaredom izgubio je finale Olimpijskih igara od njega.

"Imamo dobro rivalstvo. Svaki put kada izađemo na teren, visok je tempo. Svaki put je dobar meč. Jednom kada stanemo na teren, ne postoji prijatelj na turu. Posle meča, imam dobre odnose sa mnogim tenisera, Novak je jedan od njih", rekao je Karlos Alkaraz. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

RTS Đoković čestitao Karlosu Alkarazu