Slušaj vest

Novak Đoković je rutinski savladao moldavskog tenisera Radua Albota u prvom kolu US opena, Laslo Đere je uspešno prebrodio prvu prepreku u vidu Jana Lenarda-Štrufa, protiv kojeg je igrao pet setova i skoro četiri sata. Dvojica srpskih tenisera tako su zakazali međusobni okršaj u drugom kolu, a taj meč na programu je u noći između srede i četvrtka - počinje oko 02:30!

Meč dvojice srpskih tenisera drugi je na stadionu Artur Eš, gde je Novak Đoković u prvom kolu oborio jedan neverovatan rekord. Pre srpskih sportista na terenu ćemo gledati domaću igračicu Koko Gof, jednu od najboljih na planeti, kako igra drugo kolo US opena protiv nemačke predstavnice Tatjane Marije.

JUSTIN LANE/EPA Novak Đoković US Open

Čim njih dve završe meč na terenu će se naći Novak i Laslo, a iskustva sa nekih prethodnih grend slem turnira govore nam da Đoković dobro igra kada na terenu nasledi Gof. Amerikanka je jedna od najharizmatičnijih teniserki u profesionalnim vodama, a veoma ceni i poštuje Novaka Đokovića, pa je na ranijim gredn slemovima isticala da joj je čast kada publika dođe na njene mečeve da se "zagreje" pre nego što isprati kako igra najbolji svih vremena.

Podsećamo, Novak Đoković u Njujorku juri 25. grend slem titulu po čemu bi postao apsolutni rekorder i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. U većini drugih kategorija već je neprikosnoven - najbolji svih vremena i osvajač svih prestižnih turnira na planeti, uglavnom više puta.

BONUS VIDEO:

Kurir Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork