Slušaj vest

Nakon što je rutinski pobedio iskusnog Moldavca Radua Albota u prvom kolu, Novak Đoković je drugo kolo US Opena prošao tako što mu je sunarodnik Laslo Đere predao meč. Posle 6:4, 6:4 na startu trećeg seta Đere više nije mogao i istatakao je Novak Đoković da nije želeo na ovaj način da prođe dalje. Prošli meč je Novaka intervjuisao Džejms Blejk, sada je to bio Nik Kirjos.

"Nije ono što smo želeli, ova predaja. Očigledno je imao povredu, to se dešava. To ga je držalo van turnira neko vreme. Pogotovo u ovim uslovima nije lako igrati. Trebalo je da dobije taj drugi set. Da li je to stavilo veliki pritisak na njega? Bila je velika borba preko dva sata, morao sam da jurim i serviram kao ti Nik, ali nisam uspeo, već sam morao da se oslonim na igru sa osnovne linije", rekao je Novak Kirjosu posle meča. 

Atmosfera na "Artur Ešu", najvećem teniskom stadionu na svetu je bila neverovatna. Nije krio uzbuđenje Đoković koji sada čeka termin sledećeg meča."Uzbuđen sam, trudim se da pronađem igru. Ne može da bude veće od ovoga, atmosfera je neverovatna. Privilegija je igrati u mojim godinama, guram lestvicu dalje, videću koliko mogu još", dodao je Đoković. 

S obzirom da ima 37 godina sve zanima kako uspeva da igra na ovako visokom nivou i da se onda oporavi za naredni meč. Prošli put ga je to pitao Blejk, morao je sada i Kirjos. "Kako se oporavljam? Pijem smuti Nika Kirjosa!", rekao je Srbin uz osmeh, pa dodao:"Šetnja po Central parku, pola dana sam u oporavku, sa momcima i timom. Trudim se da držim telo u dobro stanju jer nemam više 21 godinu. Posvećujem se procesu oporavka. Moraću mnogo bolje da serviram, biće sve teže i teže. Popirin je sjajan, igra odlično poslednjih nedelja, biće teško", zaključio je Novak. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork