Slušaj vest

Kakav šok u Njujorku, Karlos Alkaraz je ispao u drugom kolu US Opena! Mladi Španac, bivši broj jedan poražen je od Holanđanina Botika van de Zandshulpa 6:1, 7:5, 6:4 i tako je 74. teniser na svetu upisao najveću pobedu u karijeri i prošao dalje 

Videlo se da nešto nije u redu kada je Van de Zandshulp uzeo brejk na prvi servis gem Alkaraza, a onda se ovakva dominacija nastavila i na kraju je bilo 6:1. U drugo setu je bilo mnogo drame, ponovo je Holanđanin brzo uzeo brejk, ali ga je Alkaraz odmah uzvratio. Na kraju je posle još jednog brejka bilo 7:5. Nakon što je još jednom u setu dva puta oduzeo servis rivali Van de Zandshulp je zakazao duel sa Džekom Drejperom u trećem kolu. 

Ovaj poraz bi Alkaraza mogao da košta kada je mesto na ATP listi u pitanju. Ukoliko Novak Đoković i Danil Medvedev stignu daleko na turniru prestići će ga. A upravo je Danil Medvedev pokazao koliko je dobar na ovakvim terenima. Za nešto više od dva sata rutinski je dobio Fabijana Marošana 6:3, 6:3, 7:6 i otišao dalje. 

 Nije Alkaraz jedini koji je šokantno ispao, na turniru više nema ni sedmog tenisera na svetu Huberta Hurkača. Njega je Džejson Tompson iz Australije pobedio 7:6, 6:1, 7:5 i to bi moglo Poljaka da izbaci iz Top 10 nakon US Opena. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

RTS Đoković čestitao Karlosu Alkarazu