Slušaj vest

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović potvrdio je odlazak brazilskog centra Bruna Kabokla iz ekipe. On je ozvaničio da je košarkaš posle sezone u Beogradu otišao u Hapoel Tel Aviv i da je klub iz Humske za taj transfer zaradio 600 hiljada evra.

"Danas je još jednom dokazano kako Partizan utiče na karijere igrača iz celog sveta koji posle nas neretko potpisuju unosnije ugovore. Hapoel će na ime obeštećenja za Bruna Kabokla platiti 600.000 € što je dobar posao za nas i donosi nam sigurnost i stabilniji budžet u sezoni", objavio je Ostoja Mijailović.

Bruno Kaboklo došao je početkom sezone iz Venecije, iznenada je i na svoju ruku napustio ekipu u toku plej-ofa domaćeg prvenstva u junu i bio je pokrenut klupski disciplinski postupak protiv njega. U međuvremenu se sa reprezentacijom izborio za plasman na Olimpijske igre, na kojima je i nastupio, a karijeru će nastaviti u Evrokupu.

Prema ranijim, nezvaničnim informacijama, Kaboklo je od Hapoela navodno dobio ponudu od 1,7 miliona dolara da postane deo tima u kojem su i doskorašnja NBA zvezda Patrik Beverli i Džonatan Motli, bivši centar Fenerbahčea i bivši plejmejker Zvezde Džo Regland. Pod vođstvom Stefanosa Dedasa, Izraelci će odmah "napasti" trofej Evrokupa koji donosi i direktan plasman u Evroligu.

BAY ISMOYO / AFP / Profimedia, Profimedia Bruno Kaboklo

Bonus video:

MONDO Željko Obradović