Slušaj vest

Janik Siner je uspeo da se plasira u četvrfinale US Opena gde ga čeka jako težak posao protiv Danila Medvedeva, ali ne priča se mnogo o tome kako on igra tenis u Njujorku. Mnogo je veća i bitnija tema doping skadal koji se desio nedavno kada je otkriveno da je tokom sezone Italijan dva puta pao na doping testu. Dok je većina tenisera protestovala i tražila suspenziju za prvog tenisera sveta, sada se javio Rafael Nadal i krenuo da ga brani! 

"Poznajem Janika i uveren sam da nije ništa uradio da bi se namerno dopingovao. Takođe ne verujem da pravda treba da nam se dopada samo kada se stvari dogode onako kako mi mislimo da treba. Pravda je pravda, a ja verujem u pravdu", rekao je Rafael Nadal gostujući u jednoj emisiji i dodao da veruje u nadležne institucije koje su se bavile slučajem:  "Mislim da ih donose na osnovu onoga što smatraju ispravnim. Ne mislim da su Sinera proglasili nevinim samo zato što je svetski broj jedan. Mišljenje svakoga je za poštovanje, a ovo je moje."

Sam Janik Siner je nedavno istakao da je ceo ovaj skandal itekako uticao na njega i to ne samo kada je u pitanju US Open i nedavni turniri. Pogotovo je bio pogođen na Vimbldonu. 

"Ovo utiče na mene, razboleo sam se i nisam imao energije na terenu. Videlo se to na Vimbldonu recimo. Imao sam neprospavane noći i neke fizičke probleme povezane sa tim. Bili su to jako teški momenti na terenu, nisam se osećao kao da sam to ja, nisam bio srećan. Proces je bio jako dug i sada osećam težinu, ali sada sam srećan. Želim da nastavim, ne kažem da će sve biti u redu odmah, ali nadam se da ću opet biti srećan na terenu", rekao je najbolji teniser na svetu. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

RTS Rafael Nadal čestita Novaku Đokoviću