Slušaj vest

Italijanski teniser Janik Siner bio je dvaput pozitivan na doping testu tokom marta pošto je u njegovom telu pronađena supstanca klostebol. Kako je objasnio njegov trener Daren Kejhil, za to su krivi članovi tima Đakomo Naldi i Umberto Ferara, a objašnjenje je na kraju prihvatio i ATP koji je u utorak oslobodio Sinera svih optužbi za koje niko do tog trenutka nije ni znao da postoje, što je prosto neverovatno ako poredimo sa sličnim slučajevima.

Sramno držanje čitavog slučaja u javnosti, koje je iznerviralo i Sinerove kolege, nateralo je sve da analiziraju prethodnih nekoliko meseci i utvrde hronološki kako se sve odigralo. Tako je sada otkriveno da je Janik Siner bio pozitivan na mastersu u Indijan Velsu, što nije znao sve do mastersa u Majamiju - koji je osvojio. Upravo posle toga je suspendovan i to jedan dan.

Druga suspenzija stigla je nešto kasnije, pred masters u Madridu, kada je Siner bio "zaleđen" 17. aprila, a već 20. je mogao bez prepreka da se takmiči u prestonici Španije.

SEBASTIEN NOGIER/EPA, TERESA SUAREZ/EPA Janik Siner

Prema rečima iz Sinerovog tabora, suspenzija je bila kratka zbog toga što se odmah žalio na odluku i zahtevao saslušanje tokom kog je dao "razumno objašnjenje čitavog slučaja". Ispostavilo se da je njegov fizioterapeut koristio sprej za posekotinu na prstu u kome je bilo klostebola, a najverovatnije da dok ga je masirao - ta supstanca je završila u njegovom telu i zato je dva puta na doping testu bio pozitivan.

Ono što je za sada nelogično u čitavoj priči je da je fizioterapeutu Naldiju taj sprej dao drugi član tima Ferara, koji je preko 50 godina u materiji i čudi da ne zna da je "opasan po sportiste" jer je više Italijana bilo već suspendovano zbog toga.

Zvanično i Janik Siner, ali samo nekoliko dana, pa je bez problema učestvovao na svim turnirima na kojima je hteo.

BONUS VIDEO:

RTS1 Novak Đoković slavi sa zastavom