Slušaj vest

Ovogodišnji US open u konkurenciji juniorki završen je impresivnom pobedom takmičarke iz Velike Britanije. Njeno ime nije tipično anglosaksonsko, jer je reč o devojci koja je poreklom iz Srbije - grend slem šampionka od danas je i Mika Stojsavljević!

Srpskinja koja predstavlja Veliku Britaniju savladala je Japanku Vakanu Sonobe u dva seta (6:4, 6:4), nakon velike borbe u prvom u rutinskog odrađivanja posla u drugom delu najvećeg meča u svojoj dosadašnjoj karijeri. U oba seta je sa po jednim brejkom više od protivnice uspevala da završi posao i ostvari najveći uspeh.

Mika je ove godine ispala u prvom kolu juniorskog Rolan Garosa, igrača je četvrtfinale na juniorskom Vimbldonu, a na sva tri turnira nastupila je i u dubl konkurenciji. U Londonu je igrala finale juniorskog dubla, ali je njena prva grend slem titula stigla nekoliko meseci kasnije, u singlu, na američkom betonu.

Devojčici koja predstavlja Veliku Britaniju predviđa se blistava karijera u svetu tenisa, jer ona sa samo 15 godina pobeđuje seniorke. Pre nekoliko meseci zabeležila je trijumf nad Tamirom Pašek, što joj je za sada najveća pobeda u konkurenciji odraslih.

Inače, Mika Stojsavljević rođena je u braku Srbina iz Velike Popine (mesto u Hrvatskoj) i Poljakinje, ali je ceo život provela u Londonu. Tamo joj je i danas rezidencija, a u glavnom gradu Engleske najčešće trenira za velike turnire koji joj se nalaze u kalendaru. Rođena je 2008. godine, pa i naredne sezone može da igra juniorske turnire. U ranijim intervjuima isticala je da su joj uzori Marija Šarapova i Novak Đoković.

Bonus video:

Instagram/djokernole Đoković i Siner igraju piklbol