Slušaj vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dotakao se i funkcionisanja fudbalskih klubova tokom razgovora sa građanima Ljubovije o iskopavanju litijuma. Tom prilikom je istakao da srpski klubovi trenutno nisu povoljno mesto za investiranje jer se uglavnom ne zna ko je njihov vlasnik!

"Niko ne želi da uloži novac u klubove, jer je nerazjašnjeno vlasničko stanje, jer su vlasnici navodno neka udruženja građana", rekao je Vučić i dodao: Taj problem ne može da se reši ni za narednih 10 do 15 godina. Klubovi su 'dužni ko Grčka' jer se ne zna ko su im vlasnici. Čuj, vlasnik udruženje građana."

Ipak, jasno je da u srpskom fudbalu postoje pomaci. U prethodnom periodu država je uticala na izgradnju tri potpuno nova stadiona, pa se elitni rang srpskog fudbala igrao i u Leskovcu, Zaječaru i Loznici, na terenima koji su veoma moderni i uskoro bi trebalo da ispunjavaju pravila UEFA. U međuvremenu je počela i izgradnja Nacionalnog stadiona u Surčinu, a on bi trebalo da bude najlepši i najmoderniji sportski objekat u ovom delu Evrope.

Sa druge strane, učesnici Superlige su u prethodnom periodu dobili novac da poprave travnatu podlogu na svojim stadionima i uskoro će se većina mečeva u elitnom rangu srpskog fudbala igrati na hibridu. Takođe, ubrzo će se završiti rekonstrukcije stadiona Karađorđe u Novom Sadu odnosno Čika Dača u Kragujevcu.

Bonus video:

Kurir/Petar Aleksić  fudbalski stadion Lagator, Loznica