Slušaj vest

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković završava 2024. godinu bez osvojenog grend slem turnira, što se u njegovoj karijeri retko dešavalo. Prethodni put je u ovoj situaciji bio 2017. godine kada se mučio sa povredom, a sada su okolnosti drugačije - čitavu sezonu podredio je zlatu na Olimpijskim igrama u Parizu, koje je i osvojio pobedom nad Karlosom Alkarazom.

Iako nije uvećao broj grend slem titula ono što je pokazivao na terenu dovoljno da i dalje bude favorit kad se igra za velike trofeje. tog mišljenja je i nekadašnji američki teniser Džejms Blejk, koji je svojevremeno tri puta igrao i uvek gubio protiv Novaka Đokovića.

"Sve zavisi od Novaka", rekao je Blejk i dodao: "Fizički je i dalje besprekoran, pitanje je samo da li želi. Uspeo je, osvojio je sve u ovom sportu. Još ima vatre u njemu svakog jutra kad ustane iz kreveta. Ako to bude želeo, biće kandidat za osvajanje grend slem titula i sa 40 godina.

Novak Đoković će u maju proslaviti 38. rođendan, a po rečima Džejmsa Blejka on bi mogao da ima još pune tri sezone tenisa na najvišem mogućem nivou. Ukoliko bi tokom njih napravio još neki dobar rezultat bilo bi to ispisivanje istorije, odnosno samo popravljanje rekorda koje je ranije ostvario - jer je većina njih već u vlasništvu najboljeg srpskog sportiste.

Srpski teniser je najtrofejniji u istoriji kada je reč o grend slem i masters titulama, rekorder je po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, ima bolji međusobni skor od Rodžera Federera i Rafaela Nadala... Možda bi naredni motiv mogao da mu bude da prestigne Džimija Konorsa koji ima najviše osvojenih turnira u karijeri.

Bonus video:

Instagram/djokernole Đoković i Siner igraju piklbol