Slušaj vest

Brazilski teniser Nikolas Zanelato privremeno je suspendovan zbog toga što je bio pozitivan na doping testu. U njegovom telu pronađena je zabranjena supstanca boldenon, i to još u junu kada je igrao čelendžer u Kolumbiji, a u međuvremenu se žalio što je odbijeno.

Njegovi argumenti nisu bili dovoljno jaki da mu "skinu suspenziju" kao najboljem teniseru sveta Janiku Sineru koji je bio pozitivan na klostebol u martu, a u međuvremenu se takmičio dok nije oslobođen optužbi. Sa druge strane, Nikolas Zanelato je sada privremeno suspendovan i preostaje mu samo da se žali pred nezavisnim tribunalom, u nadi da odluka o kazni neće postati pravosnažna.

Supstanca na koju je Zanelato bio pozitivan se inače često nalazi u mesu koje se konzumira u Južnoj Americi i već nekoliko igrača je bilo suspendovano zbog iste stvari, međutim teško je dokazivo. U slučaju Zanelata nije ni poznato da li je tvrdio da je boldenon tako ušao u njegov organizam.

Međutim, zbog ekspresne reakcije i suspenzije Brazilca, ponovo se povela priča o dvostrukim aršinima i navijači uviđaju da je Janik Siner prošao bez ikakvih posledica iako je takođe bio pozitivan na doping testu. Razlog je taj što je odmah mogao da dokaže kako je klostebol završio u njegovom organizmu i za to je optužio svoje saradnike Nardija u Feraru, koji su potvrdili verodostojnost priče. Takođe, angažovao je i najbolje advokate, što jednostavno Zanelato ne može da priušti...

"Pravila su pravila osim ako se zovete Janik Siner", komentar je koji se ponavlja na društvenim mrežama i koji sasvim dovoljno govori šta teniski navijači, oni koji ne navijaju za Italijana, misle o čitavom slučaju.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Evo na koji način je Sineru progledano kroz prste! Gosti "Pulsa Srbije" bez sumnje: Tenis bi izgubio popularnost da su ga kaznili