Slušaj vest

Selektor teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki govorio je o značaju okupljanja mladih igrača, posle pobede nad reprezentacijom Grčke u Dejvis kupu. Bilo je lepih trenutaka i manje uspešnih, ali je tim uvek bio na okupu, zbog toga je bitno da "beli" sport nastavi da se razvija. Ipak, to će biti moguće tek kada se reše neke važne stavke, kao na primer Nacionalni centar ili dvorana koja bi mogla da se koristi za treniranje. 

Viktor Troicki podsetio se zanimljivih trenutaka sa okupljanja reprezentacije. “Dejvis kup u nama budi najlepša druženja, priče. Imali smo mnogo lepih trenutaka. Pobedili smo u Splitu, u Argentini kad je sve išlo po zlu, izgubili smo, Filip je tad imao stend-ap šou, plakali smo od smeha. Prenosimo to mlađima. To je čar timske igre u tenisu. U Švedskoj smo u 3 ujutru Janku pod prozorom pevali. Uvek smo se držali zajedno. Svašta smo prošli, zato smo tu”, ispričao je Troicki. 

Reprezentacija se sada nalazi u nešto izmenjenom, podmlađenom sastavu. "Imamo mlade i perspektivne igrače. Hamad je blizu top 100, ima potencijal za više. Imamo Maksimovića, Milića, Đurića koji zbog povrede nije ovde. Mi očekujemo da oni mogu da naprave rezultate. Uz pravilan rad i puno kockica koje treba da se sklope da bi se došlo do zadovoljavajućeg ranga", rekao je selektor i nastavio: "Novak je podigao lestvicu, mi smo malo razmaženi. Teško je reći čime ćemo da budemo zadovoljni. Do kog mesta će doći? To ne znamo. Teško će iko ikada dostići ovo što je Novak uradio. Treba odati priznanje i svima koji dolaze i prave rezultate. Uspeh je biti i u top50", poručio je Troicki. 

MN Press Viktor Troicki i Nenad Zimonjić, Dejvis kup reprezentacija Srbije

Pored dobre volje i ambicija biće potrebe i druge stavke, selektor je bio jasan kada je u pitanju nastavak stvaranja novih i perspektivnih takmičara: "Nadam se da ćemo praviti još igrača. To ne zavisi direktno od nas, sistem mora da se napravi, nemamo Nacionalni centar, dolazi zima. Nemamo halu koju možemo da koristimo. To je ogroman problem. Snalazimo se, to su privatne hale. To je tužno… Nismo ogromna zemlja, ali nemamo takve uslove. Ništa se ne menja, iako godinama pričamo”, zaključio je Troicki.

Da li bi Stefan mogao očevim koracima?

Naravno, često postavljano pitanje je da li bi sin Novaka Đokovića mogao da nasledi oca na terenu. Talenat mu ne manjka, kako se moglo primetiti na snimcima koji kruže društvenim mrežama, ali je još rano donostiti zaključke. Đoković je tim povodom poručio: “Mnogo je to daleko, videćemo da li će Stefan uopšte hteti da igra tenis. Imamo juniorsku reprezentaciju. Tu je i Hamad, drugačije je kada to doživiš sa reketom u rukama", rekao je osvajač zlatne medalje na Igrama u Parizu. 

BONUS VIDEO: 

MONDO Novak Đoković