Slušaj vest

Bivši sudija, a sada sudijski analitičar Rade "Raka" Đurović ocenio je da je ispravno dosuđen penal za OFK Beograd u završnici utakmice "romantičara" protiv Partizana. U 86. minutu Slovenac Mario Jurčević igrao je rukom posle pokušaja glavom fudbalera OFK Beograda, a glavni sudija Milan Stefanović dosudio je penal. I nije pogrešio.

Đurović je uporedio tu situaciju sa penalom na utakmici Crvena zvezda - Napredak, odigranoj u subotu uveče, u kojoj smatra da je Napredak oštećen na "Marakani" odlukom arbitra Pavla Ilića. U ovom slučaju, u Zaječaru Đurović nije video grešku, naprotiv.

"Naizgled slična situacija jučerašnjoj u Superligi, ali sa bitnom razlikom. Odbrambeni igrač Partizan loše procenjuje loptu i poprilično neoprezno i nonšalantno skače za njom, pa onda mora da snosi i odgovornost za poziciju svojih ruku. Iako je moguće da nema nameru, kažnjava se njegova bezobzirnost i neopreznost, zbog čega sam saglasan sa sudijskom odlukom da se dosudi jedanaesterac u korist OFK Beograd", napisao je Đurović.

Pogledajte tu situaciju:

OFK Beograd je preokretom u završnici napravio jedno od najvećih iznenađenja ove sezone i produbio Partizanovu krizu pred 174. "večiti derbi", zakazan za ponedeljak 23. septembar u Humskoj.