Slušaj vest

Srbija je savladala oslabljenu reprezenraciju Grčke u Dejvis kupu, svega tri meča su bila dovoljna da izabranici Viktora Troickog potvrde da su bolji tim. Posle trijumfa oglasio se i lider ekipe - Novak Đoković, najpre se zahvalio publici, potom i saigraču u dublu, a na kraju je pozvao i sveže penzionisanog Filipa Krainovića kako bi se oprostio od reprezentativne karijere. 

Šampion Igara iz Pariza posebnu poruku je imao za navijače: "Hvala iz srca. Došli ste u velikom broju i podržali reprezentaciju. Zadovoljstvo je igrati pred vama. Ovo je sedma godina od kada sam ja lično igrao zadnji put za reprezentaciju. Jedva čekam da zaigram ovde ili u Pioniru ili Areni pred vama. Vi nam dajete vetar u leđa, vi ste naša snaga i hvala puno", rekao je Đoković

Neočekivano se namučio dubl tandem u sastavu Novak Đoković i Hamad Međedović. Posle tri naporna seta, Đoković je posebne reči posvetio saigraču: "Hamad je zaslužio ogroman aplauz za borbenost i staloženost u momentima kada se lomio rezultat. On je nosio naš tim. On je pobedio ovaj meč. Bez lažne skromnosti govorim. Svaka čast, Hame, kako si se poneo sa pritiskom u momentima kada je bilo najvažnije, odigrao si najbolje. Bravo!"

Posebna zahvalnost za Krajinovića

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES Filip Krajinovic

  Filip Krajinović nedavno je doneo odluku da se penzioniše, tim povodom reprezentacija Srbije imala je poseban poklon za svog bivšeg igrača. "Poslednja stvar, ono što je svima bitno. Dugogodišnji član reprezentacije i naš prijatelj Filip Krajinović je danas sa nama i on se povlači iz tenisa danas zvanično. Želeli bismo da pozovemo Filipa da mu odamo priznanje i zahvalnost za sve ono što je uradio za srpski tenis. Neko ko je dugi niz godina igrao za reprezentaciju. Danas je zadnji dan njegove profesionalne karijere i zaslužio je ogroman aplauz za sav trud koji je uložio. Bravo, Fićo", rekao je Đoković. 

BONUS VIDEO: 

MONDO/Dušan Ninković Novak Đoković