Slušaj vest

Srpski teniser Novak Đoković godinama se bori sa moćnicima u svom sportu i zbog toga je i te kako propatio. Otvoreni rat sa celom ATP organizacijom koštao ga je mnogo živaca, novca, neki će reći i nekoliko grend slemova, ali Nole je smatrao da je važno da kao najbolji na svetu ne gura pod tepih sve probleme sa kojim se suočavaju njegove kolege.

Zato je osnovao svoju organizaciju PTPA, koja se bavi prvenstveno slabije rangiranim igračima, čime je i te kako pokazao da je pravi lider. Nije odustajao ni kada je ATP činio sve da mu oteža život, a njegove hrabre poteze prepoznale su brojne kolege. Ipak, mnogi od njih u tajnosti pružaju podršju, retko ko se odlučuje da stane uz njega i izbori se za više novca za sve igrače, ali i to bi moglo uskoro da se promeni.

Tako je sada grčki teniser Stefanos Cicipas, jedan od najboljih na svetu prethodnih nekoliko godina, odlučio da javno pruži podršku Đokoviću i pokaže mu da njegova dela ne prolaze neopaženo.

MN Press Novak Đoković

"Nije u pitanju samo kalendar, nego i promena načina na kojima igramo... Sa liderima poput Đokovića, pritisak je da se napravi raspored koji će svima nama više odgovarati. Mi igrači bolje od svih znamo šta je potrebno i u posebnoj smo poziciji da možemo da pregovaramo oko ovih promena", ispričao je Stefanos Cicipas koji i sam ima nekoliko ideja kako bi tenis mogao da se popravi u budućnosti.

Videćemo da li će im se zbog toga pridružiti još neke kolege, pošto bi bio red da se teniseri ujedine i izbore za ono što pripada samo njima, a ne da čekaju da Novak Đoković, i to pred penzijom, odlučuje o njihovoj budućnosti.

U njemu imaju lidera, ali je potrebno da i ostali dignu glas i iskoriste ga kako se ne bi dogodila katastrofa po ovaj sport.

BONUS VIDEO:

RTS1 Himna Bože pravde za Novaka Đokovića u Parizu